לכבוד שבת

מתכון לגלידת קפה ואוראו - ללא מכונה

אחד הרגעים האהובים עלינו בשבת הוא ללא ספק זה שבו אנו משתרעים על הספה אחר הצהריים ונהנים מגלידה חלבית מעשה ידינו, בתוך גביע פריך ובמיוחד אם מדובר בגלידה המושלמת הזו. יש לנו מעין תחושה שחיינו כל הזמן בעולם עם טעמי גלידה שמסתכמים בשוקולד / וניל על שלל סוגיהם ואז ניסינו את השילוב של קפה ואוראו ונכבשנו בקסמו. אה, ולוקח פחות מ-10 דקות להכין אותו והופ, קדימה, למקפיא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קרמית בטירוף, ללא מכונה: גלידת קפה ואוראו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה9 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 470 מ"ל שמנת להקצפה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות קפה נמס
  • 2 כפות מים
  • 410 מ"ל חלב מרוכז ממותק
  • 15 עוגיות אוראו (ללא מילוי), מרוסקות + עוד לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית לחם גדולה בנייר אפייה. מניחים בצד.

2. בקערת ערבוב, מקציפים את השמנת עד שנוצרות 'פסגות' רכות. מקפלים פנימה את תמצית הווניל והמלח וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה, בערך 30 שניות נוספות.

3. מערבבים את הקפה הנמס עם מים ואז שופכים אותו ואת החלב על גבי תערובת השמנת. מקפלים בעדינות עד לאיחוד ואז מקפלים פנימה את האוראו.

3. מעבירים בזהירות את הגלידה לתבנית. מפזרים את פירורי העוגיות מעל - אם רוצים. מקפיאים לפחות 12 שעות לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר