בשל ההתפרצויות

צוות המומחים ממליץ: חיסון לגילאי 12-15

צוות המומחים למגפות של משרד הבריאות המליץ ברובו על חיסון גורף גם בקרב ילדים בגילאים 12-15, זאת בשל ההתפרצויות בבתי הספר בבנימינה ובמודיעין (חדשות קורונה)

(צילום: שאטרסטוק)

בשל ההתפרצות המקומית של נגיף הקורונה בבתי ספר במודיעין ובבנימינה רוב מומחי משרד הבריאות בנושאי מגפות נוקטים בעמדה לזרז את חיסון הילדים בגילאים 12-15, בשל החשש להתפשטות הווריאנט ההודי בישראל.

גם פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש, תומך בחיסון ילדים באופן גורף ומסביר כי ישראל אינה יכולה לקחת את הסיכון לחזרת הנגיף וצריך לשמור על המצב הקיים.

כזכור, פייזר, יצרנית החיסונים הודיעה כבר מזמן כי החיסון נמצא יעיל ובטוח לשימוש גם בקרב ילדים והוא קיבל את אישור ה-FDA לכך ומומחי משרד הבריאות המליצו על השימוש בו גם לילדים. כעת הועברה ההחלטה הסופית לידי מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי והוא יצטרך להכריע בענין באופן רשמי.

כיום, מחוסנים ילדים הנמצאים בקבוצת סיכון או מתגוררים עם אדם שנמצא בקבוצת סיכון. על פי הדיווחים של קופות החולים, בימים האחרונים ישנה עלייה גדולה מאד של התחסנות ילדים בגילאים 12-15, זאת לאחר פרסום גל ההידבקות בבנימינה ובמודיעין ולמרות שעדיין אין החלטה רשמית של משרד הבריאות.

על פי נתוני משרד הבריאות, כ-50 אחוזים ממקרי הקורונה שהתגלו בישראל בימים האחרונים הם נשאים של הווריאנט ההודי ונדבקו על אף שהיו מחוסנים כבר. חשוב לציין כי לחיסון בכל מקרה מעולם לא היה 100 אחוזי הצלחה ועל פי משרד הבריאות מספר הנדבקים עדיין לא עולה על הצפוי ולא מעורר דאגה גדולה מידי.

ראש הממשלה נפתלי בנט כינס אמש (ראשון) דיון בעניין החשש מהתפשטות מחודשת של נגיף הקורונה, בעקבות הזן ההודי. לפי לשכת בנט, נקודות התורפה בשלב זה הן התפשטות וריאנט הדלתא (המכונה ההודי) ברחבי העולם, ביקורי ישראלים במדינות אלו והעובדה כי רבים מהשבים מחו"ל לא מקפידים על הנחיות הבידוד.

בדיון נטלו חלק שר הבריאות ניצן הורוביץ, שרת הפנים איילת שקד, שרת התחבורה מרב מיכאלי, השר לביטחון הפנים עמר בר לב, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, המשנה לראש המל"ל איתן בן דוד, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, מנכ"ל משרד הבריאות הפרופ' חזי לוי, ממונה הקורונה הפרופ' נחמן אש, מנכ"ל רשות האוכלוסין שלמה מור יוסף, מנכ"ל רשות שדות התעופה יעקב גנות, נציגי המטה לביטחון לאומי (המל"ל), משרד האוצר, משטרה וגורמי מקצוע נוספים.

לאחר הדיון, אישר ראש הממשלה מספר צעדים, שעתידים למנוע את התפשטות התחלואה, בהם צעדי אכיפה משמעותיים: יגויסו 250 שוטרים שיוצבו למשימת אכיפת הבידוד לשבים מחו"ל לזמן מוגבל, יוקם מתחם בדיקות חדש בנתב"ג, יוגדל משמעותית מספר עמדת הבדיקה בשדה התעופה, ישובו לשכנע את הציבור על החשיבות בשמירת הבידוד לשבים מחו"ל.

בנוסף, בנט החליט על שינויים המיועדים לטסים למדינות השונות: כל נוסע יוצא יחתום על תצהיר טרם עלייתו לטיסה, על מנת לוודא אי הגעה ל-6 המדינות שבסיכון גבוה: ארגנטינה, רוסיה, הודו, דרום אפריקה, מקסיקו וברזיל. כמו כן, יוטל איסור יציאה למדינות בסיכון גבוה, אלא באישור מראש של ועדת חריגים.

ראש הממשלה גם העביר מסמכויותיו למל"ל, ליועץ המשפטי ולמשרד הבריאות בתחומים שונים: המל"ל יהיה אחראי על בדיקת אי ההתאמה בין מספר מפרי הבידוד מבין השבים מחו"ל לבין מספר הקנסות שהוטלו בפועל, היועמ"ש יבחן הטלת קנסות על הורים לילדים מפרי בידוד, ומשרד הבריאות יבחן את מוכנותו להתפרצות תחלואת קורונה חדשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר