לכבוד שבת

מתכון לבשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות

איך עובדים עם פילה מדומה הידוע גם כנתח מס' 6? מורן פינטו עם מתכון מעולה לעיקרית מושלמת לשולחן השבת: בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות סמיך ועשיר (מתכונים לשבת, אוכל)

בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • נתח פילה מדומה שלם (מס' 6)
  • 4-5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח
לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 1/2 סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות רוטב טריאקי או סילאן
  • 1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתח הבשר בסיר גדול ועמוק, מכסים במים, מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ומלח ומביאים לרתיחה, ואז מכסים את הסיר כשהמכסה מעט פתוח ומבשלים במשך 3 שעות על אש בינונית-נמוכה.

2. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, מצננים ופורסים ל-8-12 פרוסות בעובי שווה. שומרים את מי בישול הבשר.

3. בסיר רחב ונמוך, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך דקה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים יחד. מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים טריאקי או סילאן, מערבבים, מוסיפים את היין ומערבבים במשך 30 שניות.

4. מוסיפים 2 כוסות ממי בישול הבשר ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים לסיר את פרוסות הבשר ומוודאים שהן מכוסות היטב ברוטב.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר