בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות
בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • נתח פילה מדומה שלם (מס' 6)
  • 4-5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 1/2 סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות רוטב טריאקי או סילאן
  • 1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את נתח הבשר בסיר גדול ועמוק, מכסים במים, מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ומלח ומביאים לרתיחה, ואז מכסים את הסיר כשהמכסה מעט פתוח ומבשלים במשך 3 שעות על אש בינונית-נמוכה.

2. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, מצננים ופורסים ל-8-12 פרוסות בעובי שווה. שומרים את מי בישול הבשר.

3. בסיר רחב ונמוך, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך דקה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים יחד. מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים טריאקי או סילאן, מערבבים, מוסיפים את היין ומערבבים במשך 30 שניות.

4. מוסיפים 2 כוסות ממי בישול הבשר ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים לסיר את פרוסות הבשר ומוודאים שהן מכוסות היטב ברוטב.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.