בוקר טוב

מתכון לפרפה גרנולה ביתית עם יוגורט וגרגירי רימון

שכבות של גרנולה ביתית קריספית ומתקתקה עם דבש וקינמון, יוגורט סמיך וגרגירי רימון - כי כולנו צריכים אקסטרה זכויות עכשיו. מתכון לפרפה שיכול להיות פינוק בוקר מושלם או קינוח יפה לארוחה חלבית מושקעת (מתכונים, אוכל)

פרפה גרנולה ביתית עם יוגורט וגרגירי רימון (צילום: Visual Stories || Micheile on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לגרנולה:
  • 2 כפיות שמן, רצוי שמן קנולה
  • 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
  • 1 כפית קינמון
  • 6 כפיות דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל
להרכבת הכוסות:
  • גרגירים מ-2 רימונים
  • 3 כוסות יוגורט יווני

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן וכשהוא חם, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מוסיפים את שיבולת השועל ומטגנים אותה קלות תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ-5 דקות, עד שהשמן נספג בשיבולת השועל ועולה ניחוח קלוי.

2. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את הקינמון, הדבש ותמצית הווניל וממשיכים לטגן תוך ערבוב מתמיד במשך 2-3 דקות, עד שהגרנולה מקבלת גוון שחום יפה ומצופה היטב בדבש והקינמון.

3. מעבירים את הגרנולה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מרית או כף, מורחים את הגרנולה על הנייר כדי שתצטנן לחלוטין. לכן כדאי להכין את הגרנולה בערב כדי שהיא תהיה מוכנה להגשה בבוקר.

הרכבת הפרפה:
4. מניחים מעט גרגירי רימון בתחתית של כל אחת מ-4 הכוסות. מניחים מעל מעט מהגרנולה, שכבה של יוגורט, גרגרי רימון, גרנולה, יוגורט ועוד קצת גרגירי רימון.

ניתן להכין את הפרפה מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים. שימו לב: אחרי כמה שעות במקרר, הגרנולה תהפוך לרכה ולא תהיה קריספית, אך עדיין תהיה טעימה ומזינה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר