אושרה תכנית לטיפול באלימות במגזר הערבי

הממשלה אישרה את התכנית הלאומית הרב-שנתית לטיפול בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית. התכנית תתוקצב ב-2.5 מיליארד ש"ח ותקבע יעדים לקיום המערכה בנושא (חדשות)

נשק בלתי חוקי שהוחרם (צילום: דוברות המשטרה)

הממשלה אישרה היום (ראשון), את התכנית הלאומית הרב-שנתית לטיפול בתופעות הפשיעה והאלימות בחברה הערבית לשנים 2022-2026.

התכנית מבוססת על העקרונות הבאים: חיזוק שרשרת האכיפה, ובכלל זה תיקוני חקיקה נדרשים. יושם דגש על אכיפה כלכלית ומשולבת (לצד אכיפה פלילית קלאסית). זאת לצד, הגברת המשילות ויכולת ההתמודדות של הרשות המקומית.

התכנית תעשה שילוב של כלים "רכים" לטיפול ומניעה – טיפול ממוקד בצעירים ערבים שלאורך זמן אינם מצויים במסגרת קבועה של תעסוקה, לימודים או הכשרה מקצועית, מענים חינוכיים, רצף שיקומי וחיזוק חוסן קהילתי.

כמו כן, סוכם על הגברת שיתוף הפעולה בין המשרדים וביצוע מעקב ובקרה הדוקים אחר יישום התכנית.

בין מטרות התכנית - פירוק ארגוני פשיעה; הפחתת תופעות פשיעה ואלימות בחברה הערבית והפחתת האמצעים הכלכליים העומדים לרשות ארגוני הפשיעה; העלאת תחושת הבטחון האישי של אזרחי ישראל בכלל, ושל תושבי הנגב, האזרחים והתושבים הערבים בפרט; הקטנה משמעותית של מספר כלי הנשק המוחזקים באופן בלתי חוקי בידי אזרחים בחברה הערבית; הגברת אמון הציבור הערבי במערכת אכיפת החוק; הגברת השיתוף והשותפות עם נציגים מהחברה הערבית, לרבות ראשי הרשויות המקומיות הערביות והערים המעורבות, ביישום התכנית; העצמת החברה הערבית וחיזוק החוסן הקהילתי להתמודדות עם אלימות במרחב המקומי והוקעת תופעות אלימות ופשיעה.

החלטת הממשלה בעניין התכנית לטיפול בפשיעה והאלימות בחברה הערבית היא ההחלטה הרב-מנגנונית הגדולה ביותר שהובאה לשולחן הממשלה בנושא זה מזה שנים.

התכנית תכלול, בין היתר, את פעולת המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל, לצד פעולות תיאום בין המשרדים השונים, לרבות פעולות חקיקה, כמו גם הקמת צוותים בין-משרדיים שיתכנסו ויהיו אחראיים לטיפול ממוקד בבעיות כגון אמל"ח, פשיעה כלכלית ועוד. זאת במקביל למבצע חירום שאורכו 6 חודשים, בהובלת סגן השר יואב סגלוביץ.

בנוסף, הממשלה אישרה את תכנית החומש החדשה לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר הערבי, בתקציב של 30 מיליארד שקלים. מדובר בתוכנית לשנים 2026-2022. התוכנית תכלול השקעות בחינוך, תחבורה, דיור, תרבות וספורט, תעסוקה ועוד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר