בועידה בגלזגו

בנט: "ההשפעה שלנו על שינוי האקלים יכולה להיות אדירה"

בנאום קצר שנשא ראש הממשלה נפתלי בנט בוועידת האקלים הבין לאומית בגלאזגו, טען כי ישראל אמנם מדינה קטנה, אך ההשפעה של ישראל "יכולה להיות אדירה" (בעולם)

ציקי ברנדוין | כיכר השבת |
בנט בוועידה (צילום מסך, COP26)

ראש הממשלה נפתלי בנט נאם לפני זמן קצר בוועידת האקלים הבין לאומית בגלזגו, סקוטלנד, והתחייב בשם מדינת ישראל לצמצם את פליטת גזי החממה בישראל ל-0 עד לשנת 2050.

בנט פתח ואמר כי "ישראל נמצאת בתחילתה של מהפכה בנושא שינויי אקלים". עוד הוסיף כי "אנחנו חייבים לפעול עכשיו. אם לא נפעל עכשיו, זה יהיה מאוחר מדי לילדים שלנו".

עוד אמר ראש הממשלה כי "אנו יודעים שההיסטוריה תשפוט את תגובת הדור שלנו לאיום הזה - לא לפי מידת השאפתנות שלנו, אלא לפי הצעדים המעשיים שאנו נוקטים. לאחרונה התחלנו ליישם את 'תוכנית 100 השלבים' שלנו, מה שאומר שאנו עושים כיום יותר לקידום אנרגיה נקייה ולהפחתת פליטת גזי חממה, מאשר בכל זמן אחר בהיסטוריה של ארצנו".

"לראשונה, ישראל מתחייבת לצמצם את פליטת גזי החממה ל-0 עד שנת 2050 ואנו נפסיק בהדרגה את השימוש בפחם עד שנת 2025".

בהמשך נאומו בנט דיבר על גודל השפעתה של ישראל על משבר האקלים ואמר "בואו נודה על האמת, ישראל היא מדינה קטנה. אנחנו מהווים פחות משליש מגודלה של סקוטלנד. טביעת הרגל הפחמנית שלנו אולי קטנה, אבל ההשפעה שלנו על שינויי האקלים, יכולה להיות אדירה. אם בכוונתנו להשפיע באמת, עלינו להזיז את המחט, לתרום את מקור האנרגיה היקר ביותר של ישראל: האנרגיה והמוח של אנשינו. זה מה שמזין את החדשנות ואת כושר ההמצאה שלנו, זה המקום שבו ישראל יכולה לעשות שינוי אמיתי".

את דבריו סיכם בנט ואמר כי "את שינוי הכיוון הלאומי שלנו לעבר פתרונות אקלים ניתן להשיג רק עם האקוסיסטם המתאים - וזו הסיבה שהקמתי צוות משימה בשם 'ארגז החול הירוק', כדי להזרים כספים שיעזרו להם ויבטיחו שדרכם תהיה נקייה ממהמורות בירוקרטיות", אמר. "בעודנו פועלים לשמור על ביטחונם של אנשים היום, נפעל גם למען החוסן של המחר; אז הילדים שלנו ינשמו אוויר נקי יותר, ישתו מים נקיים יותר ויחיו בעולם שמתייחס לכדור הארץ טוב יותר מאיתנו. ישראל היא 'אומת חדשנות האקלים' ואנחנו מוכנים להוביל את הדרך"

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר