באנו לשדרג

מתכון למרק שוּמָר וגזר קטיפתי עם מלא הפתעות

פתחנו הבוקר את החלונות והפנמנו שזהו, החורף כבר כאן באופן רשמי והגיעה העת להכין מרק שיפצה על הימים הקצרים והחושך ששורר שם בחוץ ברוב שעות היממה. הנה הגרסה שבחרנו ללכת עליה: מרק שוּמָר וגזר מתקתק, שמכיל בתוכו מרכיבים משובחים שהופכים אותו למיוחד בטעמו וגורם לירקות הסתיו להראות כה אלגנטיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זה טעים כמו שזה יפה: מרק שוּמָר וגזר קטיפתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות חמאה, מחולקות
  • 1 פקעת שומר גדולה, קצוצה דק
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קלופים, קצוצים דק
  • 1 תפוח אדמה לבן קטן, קלוף, חצוי
  • 2 ענפי טימין
  • 1 עלה דפנה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1/4 כוס ערמונים, קלויים וקצוצים גס
  • 1/4 כוס קרם פרש
  • 1 כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים 4 כפות מהחמאה בסיר גדול, על חום בינוני. מוסיפים את השומר, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, הטימין ועלה הדפנה; מתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם והנמכת החום במידת הצורך, עד שהירקות רכים אך לא שחומים ולאחר ששחררו את הלחות שלהם, 45-60 דקות (זה יתן להם טעם עמוק).

2. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה מתפרק, 8-10 דקות. מניחים בצד להתקררות קלה. מסירים את עשבי התיבול.

3. עובדים בקבוצות, טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. מסננים לתוך סיר נקי; מתבלים במלח ובפלפל.

4. מחממים את 2 כפות החמאה הנותרות בסיר קטן, על חום בינוני. מוסיפים את הערמונים ומבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהחמאה משחימה והערמונים קלויים, כ-4 דקות.

5. מערבבים את קרם הפרש וסירופ המייפל בקערה קטנה. מגישים את המרק בתוספת תערובת המייפל וקרם הפרש והערמונים.

ניתן להכין את המרק 3 ימים טרם מועד האכילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר