לעוגת תפוזים רכה וגבוהה
לעוגת תפוזים רכה וגבוהה (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 2 כוסות קמח מנופה
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 8 ביצים XL, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת קליפה מ-2 תפוזים
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

אאא

צפו באופן ההכנה:

  (צילום: אוראל בראל)

1. מניחים את החלמונים (החלק הצהוב) בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, 1/4 כוס סוכר, גרידת התפוז, השמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

2. בקערה נפרדת עם מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים וכשנוצרות בועות, מוסיפים בהדרגה כוס סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.

3. עושים השוואת מרקמים: לוקחים מעט מהקצפת ומערבבים עם מטריפה ידנית לתוך בלילת החלמונים והקמח. לאחר שהקצפת נטמעת בבלילה, מוסיפים לבלילה חצי מכמות הקצפת ומערבבים עם מרית (לקקן) בתנועות קיפול עדינות. לאחר שהקצפת מתאחדת עם הבלילה, מוסיפים את הקצפת שנותרה ומאחדים באותה דרך עד לקבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית טורט אנג'ל נשלפת בקוטר 24 ס"מ או לתבנית עגולה גבוהה עם חור במרכז - חשוב להשתמש בתבנית יבשה ולא משומנת.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה ורבע. לאחר האפייה, מוציאים את התבנית וישר הופכים את התבנית וממתינים עד שהעוגה מצטננת לטמפרטורת החדר.

6. מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר, פורסים ומגישים.

שומרים את העוגה בכלי אטום במקרר, אך מומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר.

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!