מתוקה ומנחמת

מתכון לעוגת תפוזים רכה וגבוהה במיוחד

נוסטלגיה מתוקה ומנחמת בדמות עוגת תפוזים גבוהה, רכה, אוורירית ונימוחה. אם חורף היה עוגה, הוא היה העוגה הזו. מתכון ומדריך וידאו שלב אחר שלב לעוגת תפוזים פרווה שתעיף אתכם רחוק אחורה (מתכונים, אוכל)

לעוגת תפוזים רכה וגבוהה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות קמח מנופה
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 8 ביצים XL, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת קליפה מ-2 תפוזים
לקישוט: אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום: אוראל בראל)

    1. מניחים את החלמונים (החלק הצהוב) בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, 1/4 כוס סוכר, גרידת התפוז, השמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

    2. בקערה נפרדת עם מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים וכשנוצרות בועות, מוסיפים בהדרגה כוס סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.

    3. עושים השוואת מרקמים: לוקחים מעט מהקצפת ומערבבים עם מטריפה ידנית לתוך בלילת החלמונים והקמח. לאחר שהקצפת נטמעת בבלילה, מוסיפים לבלילה חצי מכמות הקצפת ומערבבים עם מרית (לקקן) בתנועות קיפול עדינות. לאחר שהקצפת מתאחדת עם הבלילה, מוסיפים את הקצפת שנותרה ומאחדים באותה דרך עד לקבלת תערובת אחידה.

    4. יוצקים את התערובת לתבנית טורט אנג'ל נשלפת בקוטר 24 ס"מ או לתבנית עגולה גבוהה עם חור במרכז - חשוב להשתמש בתבנית יבשה ולא משומנת.

    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה ורבע. לאחר האפייה, מוציאים את התבנית וישר הופכים את התבנית וממתינים עד שהעוגה מצטננת לטמפרטורת החדר.

    6. מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר, פורסים ומגישים.

    שומרים את העוגה בכלי אטום במקרר, אך מומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר.

    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)

    אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר