לראשונה מאז ההסכמים

היסטוריה באיחוד האמירויות: ראש ממשלת ישראל ויורש העצר

קוצר את הפירות של נתניהו: ראש הממשלה התקבל הבוקר בידי יורש העצר של האמירויות מוחמד בן זאיד, בארמונו הפרטי באבו דאבי: "כולנו נכדיו של אברהם" • צפו בתיעוד (אקטואלי)

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
בנט ובן זאיד (צילום: חיים צח/ לע"מ)

יותר משנה אחרי הסכמי אברהם, שנחתמו בידי יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו, ראש הממשלה הישראלי נפתלי בנט עשה היסטוריה כשנסע אתמול לביקור רשמי בבירה אבו דאבי.

הבוקר (שני) התקבל בנט בארמונו הפרטי של יורש העצר מוחמד בן זאיד, בארמונו הפרטי באבו דאבי.

בסוכות הידיעות הרשמית של איחוד האמירויות, WAM, פורסם הבוקר ראיון עם בנט, בו אמר כי "כל אזרח בשתי המדינות רואה מדי יום את פירותיהם של הסכמי אברהם. אני צופה ומצפה כי היחסים בינינו ימשיכו להתפתח ולהתהדק, אנחנו שותפים טבעיים".

עוד הוסיף רה"מ, כי "גם אנחנו דוגלים בסובלנות, בדו-קיום, בדיאלוג בונה ובפתיחות לאחר. לכן, הידידות בינינו צמחה והתפתחה כה מהר".

בנט באמירויות (עומר מירון/ לע"מ, סאונד: בן פרץ/ לע"מ)

במענה לשאלה על תפקידם של הסכמי אברהם, אמר רה"מ בנט כי "הסכמי אברהם יצרו תשתית חדשה, עמוקה ויציבה, של יחסים דיפלומטיים, כלכליים ובין-תרבותיים באיזור. במסגרתם, לא רק הממשלות מדברות ביניהן ומוצאות דרכים לשתף פעולה לרווחת עמיהן, אלא גם העמים עצמם מדברים ביניהם והופכים לידידים. בעיניי, זוהי מהות השלום והמציאות החדשה באיזור. אנו עובדים יחד על מנת להבטיח עתיד טוב יותר לילדינו".

כשנשאל ראש הממשלה על חזונו באשר לעתיד היחסים בין האמירויות וישראל, ועל תחומי השת"פ העתידיים בין המדינות, ענה כי "היחסים בינינו לבין האמירויות מקיפים כמעט כל תחום אפשרי. כל משרדי הממשלה עובדים יחד, וכך גם חברות ואנשי עסקים רבים. משלחות משני הצדדים מבקרות בשתי המדינות מדי שבוע. אני צופה שהיחסים בינינו ימשיכו להיות הדוקים וטובים, במיוחד במישור הכלכלי. ישראל היא מדינה מובילה בטכנולוגיה ובמדע ויש לה פתרונות יחודיים ויעילים במיוחד לסוגיות שונות. בראייתי, שת"פ בתחום הבריאות והביטחון התזונתי יתפוס חלק מרכזי בשיתוף הפעולה בינינו".

בסיום דבריו אמר רה"מ בנט: "המסר שאני מבקש לשלוח להנהגת האמירויות ולאמירותים עצמם הוא שהשותפות והידידות בינינו הן טבעיות. אנו שכנים ובני דודים, כולנו נכדיו של אברהם. התקופה שעברה מאז החתימה על הסכמי אברהם מוכיחה זאת, והעמקת היחסים בינינו מדי יום היא נכס גדול לשתי מדינותינו ולשני עמינו, וגם לאיזור כולו".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר