גזירת המעונות

בג"ץ המעונות מגיע שוב לביהמ"ש העליון

הרכב השופטים קבע דיון נוסף בעתירה בנושא המעונות וההנחות לאברכים לתאריך כ"ג בטבת, ארבעה ימים לפני כניסת התקנות לתוקפן לאחר שהמדינה לא השיבה (בארץ)

(צילום: לע"מ)

הרכב השופטים קבע דיון נוסף בעתירה בנושא המעונות וההנחות לאברכים לתאריך כ"ג בטבת, ארבעה ימים לפני כניסת התקנות לתוקפן.

כזכור, בסיומו של הדיון הקודם, שופטי בג"צ הוציאו צו על תנאי והורו למדינה להשיב מדוע החלטת שר האוצר לא תיכנס לתוקף בשנה הבאה.

הזימון לדיון

עורכי הדין שמואל מקלב אוריאל שטרן ויונתן פלדמן מסרו: "מתשובת המדינה עולה כי המדינה לא הפנימה את המסר שהועבר אליה ע"י בית המשפט בדיון הקודם. אנו סמוכים כי בית המשפט ישמע עמדתנו בדיון הקרוב ויהפוך את הצו למוחלט".

לפני חודש הוגשו שתי עתירות לבג"צ, נגד גזירת המעונות של שר האוצר אביגדור ליברמן, המבטלת את סבסוד מעונות היום והמשפחתונים לילדי האברכים.

ארגון 'אמת ליעקב' בירך על החלטת בג"ץ בעתירה שהגיש נגד ביטול המימון למעונות היום, לדרוש מהמדינה לנמק מדוע לא לדחות את החלת הקריטריונים רק החל מהשנה הבאה.

עו"ד זלמן בלאק שייצג את הארגון בעתירה הגיב: "כצפוי בג"ץ עצמו הבין שההחלטה התקבלה בצורה חפוזה שפוגעת באופן בלתי מידתי באימהות, בילדים ובבעלות המעונות, ולכן הוא דרש מהמדינה לנמק מדוע לא לדחות את הכנסת הקריטריונים החדשים לתוקף רק לשנת הלימודים הבאה. אנו מקווים כי המדינה תחזור בה מההחלטה הרעה והחפוזה הזו".

הדיון נערך בפני הרכב השופטים: אב"ד השופט עוזי פוגלמן, השופט עופר גרוסקופף והשופט אלכס שטיין.

כפי שדווח ב'כיכר השבת', באמצע חודש אלול הוגשה עתירה לבג"ץ לאחר שהממונה על זרוע העבודה במשרד הכלכלה חתם על ביטול סבסוד מעונות היום לילדים החרדים.

אברכים עמלים בתורה (צילום: יוסי זליגר, פלאש 90)

את העתירה הגישו עורכי הדין אוריאל שטרן, שמואל מקלב ויונתן פלדמן (בג"ץ5872/21 לאה זילבר נ. שר האוצר) למתן צו על תנאי וצו ביניים, וזאת מטעמם של לאה ואלחנן זילבר, גולדמן מעונות בע"מ ומרגלות הגלבוע בע"מ, בשיתוף פורום 'תורתם אומנותן' של נשות לומדי התורה בציונות הדתית.

בין היתר ציינו עורכי הדין בעתירתם את האפליה בין לומדי לימודים תורניים, כגון לימודי דיינות ורבנות, ללומדי מקצועות אקדמיים - להם אין ביקוש בשוק העבודה. בנוסף, הם עומדים בעתירתם על חוסר הסמכויות, וסד הזמנים בהם התקבלה ההחלטה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר