שבועות - התחלנו

מתכון לסלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט חובה בשולחן שבועות ראוי: סלט קיסר עם קרוטונים ורוטב שום נהדר. עובדה משעשעת, הסלט הזה נולד בטעות, כששף איטלקי הכין לסועדים סלט מהרכיבים האחרונים שנותרו לו בסוף יום עמוס - ומאז הכל היסטוריה (מתכונים לשבועות, אוכל)

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 חבילות לבבות חסה, חתוכים גס
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 בגט / לחם כפרי, חתוך לקוביות
  • 20 גרם חמאה / תחליף חמאה פרווה איכותי
  • אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב שום:
  • 500 מ"ל מיונז
  • 5 כפות מיץ לימון טרי
  • 250 מ"ל מים
  • 4 שיני שום
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מפזרים את קוביות הבגט במגש אפייה מרופד בנייר אפייה. ממיסים את החמאה, מזלפים מעל קוביות הבגט, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 17 דקות.

2. מניחים בקערה את כל רכיבי הרוטב וטוחנים היטב בבלנדר יד עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.

3. בקערת הגשה, מניחים את החסה והעגבניות, יוצקים מעל את רוטב השום ומערבבים היטב בעדינות. מפזרים מעל את הקרוטונים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר