ליד הקפה

מתכון לפאי וניל אלגנטי קליל ומהיר

הכנת פאי לא צריכה להיות מאיימת ואנחנו כאן כדי להוכיח את זה. התחילו עם המתכון הנגיש והמפתיע הבא לפאי וניל ותבינו. עם בצק פריך ומילוי מתוק וקרמי, זה לגמרי הולך להיות ה-קינוח החדש שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
של השמחות: מתכון לפאי וניל אלגנטי קליל ומהיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • ¼1 כוסות קמח לבן מנופה + עוד, לפידור
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 8 כפות (113 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס מים קרים במיוחד

למילוי:

  • ½1 כוסות סוכר
  • ¼1 כוסות רוויון, בטמפרטורת החדר
  • 4 ביצים גדולות + 1 חלמון, בטמפרטורת החדר
  • 8 כפות (113 גרם) חמאה, מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • קצפת, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים, בפולסים. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד שהיא יוצרת חתיכות בגודל אפונה. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עד שהבצק מתחיל להתאחד.

2. מהדקים את הבצק לצורת דיסק ועוטפים בניילון. מקררים עד לצינון מלא, לפחות שעה.

3. לאחר שעה, מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לדיסק ברוחב של כ-28-30 סנטימטרים.

4. מרפדים את החלק התחתון של תבנית פאי בגודל 22 סנטימטרים בבצק ולאחר מכן מכווצים את הקצוות. מקררים בזמן הכנת המילוי.

5. מכינים את המילוי: טורפים בקערה גדולה את הסוכר, הרוויון, הביצים, החלמון, החמאה המומסת, זרעי הווניל, תמצית הווניל והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מפזרים מעל את הקמח ומקציפים רק עד להטמעה שלו.

7. מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואז יוצקים את המילוי על הבצק.

8. אופים במדף התחתון של התנור עד שהחלק העליון של הפאי מקבל גוון חום-זהוב ומתייצב סביב הקצוות ובמרכז הוא מעט לח, 55 דקות עד שעה. אם החלק העליון מתחיל להיות שחום מדי אבל המילוי לא מוכן, מכסים בנייר כסף בצורה רופפת.

9. מביאים את הפאי לטמפרטורת החדר לפני החיתוך. מגישים עם קצפת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר