"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.
ובפינה היומית: הלכה מדיני תפילת שמונה עשרה. רבים מתלבטים כמה זמן נורמלי לתת לציבור לתפילת עמידה של יום חול, שחרית, מנחה או ערבית - תפילת לחש? כמה זמן? זה מושך מפה, זה מושך מפה. יש זמן נורמלי שאפשר לומר זה סביר, זה בסדר. מי שממהר יותר, ימתין קצת. מי שמתעכב יותר, אין מה לעשות.
הממוצע, רבותיי, חוץ מציבורים חריגים, הממוצע זה שבע דקות. כן, שבע דקות. פחות, אתה תוקע אנשים שקוראים נורמלי את העמידה, מפסידים קדושה. אם זה כולם הם ממהרים, זה סוג מהיר וכו', זה כל מקום אחר לגופו, מה שיוחלט, לפי המקום, לפי הרב שיחליט. אם שואלים מקום ורוצים להקים ולהחליט משהו, נורמלי זה שבע דקות ביום חול.
0 תגובות