
טרגדיה קשה בגבעת זאב, עם פטירתו בדמי ימיו של האברך הצדיק רבי בנימין ציטרון, בן 58 בפטירתו, לאחר מחלה קשה וסוערת שנמשכה חודש אחד בלבד מאז אובחנה ועד לפטירתו.
בלכתו הותיר הרב ציטרון אחריו אל רעייתו האלמנה הטרייה כשהיא שבורה ורצוצה, לאחר שכל עולמה חרב עליה. יחד עם האלמנה נותרו שני הילדים הרווקים, שהצעירה מביניהם בת 20, ועוד חמישה יתומים שכבר נישאו בחיי אביהם ב"ה.
הרב בנימין ציטרון, היה מוכר בגבעת זאב כמי שמקדיש את כל עתותיו לעסוק בתורה הקדושה, ומידותיו המופלאות היו לשם דבר.

אבל כבד בביתר עילית הגאון המופלא הותיר 8 יתומים
בתקופת המחלה הקצרה הי המאושפז בהדסה, אבל בהמשך שוחרר לביתו שם נפטר בליל השבת האחרונה.
במוצאי השבת התקיימה ההלווייה רוויית הכאב והיגון, כשבני הקהילה והשכנים סופדים לאברך השקדן שהיה ואיננו, ומטכסים עצה כיצד לסייע לאלמנה וליתומים שנותרו בבית.
בני המשפח המספרים שלפני ארבע שנים חלה בקורונה, וכבר חשבו שאבדה תקוותו: "הוא היה חולה מאוד, וכבר חשבו שהוא לא יצא מזה", הם מספרים, "בחסדי שמים הוא החלים מהקורונה נגד כל הסיכויים, ושב לחיים למשך ארבע שנים נוספות שניתנו לו במתנה. בכל התקופה הזאת הוא סבל מהשפעת הקורונה על תפקוד הריאות שלו, ולבסוף התגלתה המחלה הממארת דווקא בריאותיו".
היתומים זועקים לעזרה- כנסו לסייע >>
בהלוויה נשאו דברים בני המשפחה שביקשו שהמנוח יהיה מליץ יושר עליהם ובמיוחד על האלמנה השבורה והרצוצה שאיבדה את כל עולמה עם פטירתו של בעלה.
כמו כן הודגשה שוב ושוב העובדה שמבין שבעת ילדיו, זכה להשיא רק חמישה, ושניים עדיין רווקים, הצעירה מביניהם בת 20.
המשפחה מתפרנסת בדוחק רב מעבודתה של האם – האלמנה, כמזכירה בתלמוד תורה. המנוח היה אברך כולל ושקד על התורה והעבודה.
רבני השכונה ואנשי הצדקה הקימו בתוך ימי ה'שבעה' קרן עזרה וסיוע לאלמנה ולשני היתומים הרווקים, די שיוכלו להמשיך להתקיים בכבוד לאחר פטירתו הטראגית של האב, ובעז"ה גם להתחתן בכבוד בהקדם בס"ד.
"זו זכות גדולה לעזור למשפחה כזאת", אומר אחד מאנשי הצדקה בשכונה, "על זה נאמר לא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם. המנוח היה איש צדיק, ירא ושלם כפשוטו, חייבים לעזור למשפחה שהשאיר אחריו, חייבים לאפשר להם להתקיים בכבוד ולהתחתן בכבוד, כדי שהבית הזה שהחזיק מעמד כל כך יפה למרות הקשיים הרבים, ימשיך לפרוח לתפארה".
0 תגובות