
מקרה קיצוני של עוני קיומי, המתבטא בחוסר מוחלט במזון בסיסי, נחשף בימים אלו לציבור בעקבות קריאתו הנגרשת וחסרת התקדים של הגאון רבי מרדכי גרוס, גאב"ד חניכי הישיבות, שפונה לציבור בקוטל זעקה גדולה ומרה, ומבקש בכל לבו את עזרת הציבור להצלת משפחת תלמיד חכם מופלג, מזרע קדושים, שנקלעה למצוקה קיומית חסרת תקדים.
"במהלך טיפול אישי ומעמיק שקיבל מרן על עצמו לבחון את פרטי המקרה", מספרים מקורבי הגאב"ד, "נגלו לעיניו מראות שקשה לתאר במילים".

רבי נפתלי נוסבוים במעמד תפילה מיוחד בקבר אור החיים הקדוש
הגאב"ד עצמו הוסיף ואמר: "אוי לאוזניים שכך שומעות, ואוי לעיניים שכך רואות. מדובר על משפחה של אברך בן תורה, בנם של קדושים מגזע קדושים וטהורים, שהגיע למצב של 'מטה ידו' כפשוטו – אין לו בבית לאכול!".
לדברי הגאב"ד, אף שנעשו ניסיונות שונים לייצוב המשפחה – ללא הצלחה – המצב הידרדר לכדי איום ממשי על שלמות הבית והמשפחה. "אין אפשרות", הוא אומר בכאב, "כמה שניסו אפשרויות – אין שום אפשרות. זה ממש משפחה עם ילדים שמתמוטטת לגמרי! זה כמעט לא מצוי. ברור שמי שבידו לעזור בעין יפה בדבר הזה – זה נקרא 'לאוקמי שכינתא מעפרא'. ומי שזוכה לזה, אין לתאר את הזכויות וה'אור חוזר' שהוא זוכה לו".
הקריאה הנדירה והברכה המיוחדת של הגאב"ד לגבי 'האור חוזר' לא יזכה מי שיעזור 'לאוקמי שכנתא מעפרא' באמצעות סיוע למשפחתו של תלמיד החכם המופלג, לא נשארו בחלל האוויר.
במענה לקריאתו הדחופה של הגאב"ד, הוקמה קרן ייעודית שמטרתה מימון הצרכים המיידיים של המשפחה – בראש ובראשונה מזון בסיסי. אחד מפעילי החסד המלווים את המקרה מדגיש: "אין כאן כוונה לכסות חובות או לשפר דיור. אנחנו עוסקים רק בצרכים הכי בסיסיים – שתי ארוחות ביום, כריכים לילדים בבוקר, וארוחה בשרית שלוש פעמים בשבוע כדי שהילדים יוכלו לגדול עם תזונה סבירה. לא יותר מזה".
בקרן מבקשים מכל מי שיכול, להשתתף לפחות בעלות של ארוחה בשרית למשפחה, בסך 280 שקלים – ולזכות בזכות הנדירה של "לאוקמי שכינתא מעפרא".
"מי שיזכה לזה, אשריו ואשרי חלקו", מסכמים יוזמי הקרן. "זו לא תרומה – זו הצלה. פשוט להציל בית מלהתמוטט. אל תחמיצו את ההזדמנות הזאת".
0 תגובות