בשורה טובה

סוף לצִנְתּוּקים? דמי הקישוריות יבוטלו

במשרד התקשורת החליטו לתקן עיוות בשוק התקשורת, שמתרחב בשנים האחרונות, ולהביא לביטול הדרגתי של תעריפי הקישוריות; המהלך יעצור את תופעת הצנתוקים (ארץ)

7תגובות
יועז הנדל (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)

שר התקשורת, יועז הנדל, הודיע היום (שני) כי החליט לבטל בהדרגה את דמי הקישוריות. המשמעות: צמצום תופעת הצינתוקים, ממנה סובלים בעיקר במגזר החרדי.

"אנחנו ממשיכים לקדם שוק תקשורת חדשני ותחרותי ומסירים היום עוד רגולציה מיותרת. המשמעות היא, שתהיה אפשרות לחברות סלולר להציע כמות דקות בלתי מוגבלת בסכום נמוך יותר וכן להוריד מחירים של חבילות טלפון קווי.

כמו כן, לדברי השר הנדל: "הדבר יאפשר בעתיד ניוד מספרים מטלפון קווי לנייד. וכן יעודד תחרות בקרב שחקניות קטנות בשוק שתגביר את הרווח שלהן. בנוסף, תשלום דמי הקישוריות בין החברות אינו נחוץ, הוא מייצר עיוות בשוק התקשורת, עלויות מיותרות, ותוצרי לוואי שפוגעים בצרכנים. ההחלטה שקיבלתי היום תאפשר לכל הצרכנים הישראלים ליהנות מחבילות ללא הגבלה".

מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין אמרה על ההחלטה: "תעריף דמי הקישוריות לא עודכן משנת 2014 ואיבד רלוונטיות ביחס להתפתחויות הטכנולוגיות ומצב השוק בישראל ובעולם. כעת נעבור בהדרגה לביטול התשלום המפוקח והעברת התשלומים בין החברות. המהלך ייטיב עם הצרכנים ויאפשר לחברות סלולר להציע כמות דקות בלתי מוגבלת בסכום נמוך יותר, ולהוזיל בין היתר את חבילות הטלפון הביתי".

דמי הקישוריות בין חברות הסלולר והטלפון הקווי סייעו לפני כשני עשורים להגברת התחרות בשוק הסלולר ולהכנסת שחקנים נוספים לשוק הטלפון הקווי, אך לאור התמורות הטכנולוגיות והתחרותיות שמתרחשות בענף בשנים האחרונות, תשלום דמי הקישוריות בין החברות מאבד מהצדקותיו והרלוונטיות שלו. ביטול דמי הקישוריות יבוצע בהדרגה עד שנת 2025.

ההחלטה תבטל את הפיקוח שהיה קיים עד כה על דמי הקישוריות, תוך מעבר למודל המכונה BAK (Bill and Keep) בו מתקיימת תחרות במקטע השלמת השיחה, אשר מבטלת את העברת התשלומים הסיטונאית בין חברות התקשורת ומוזילה את דמי הקישוריות. ביטול העלות הקבועה של מפעיל תקשורת לדקת שיחה יוצאת תאפשר לחברות סלולר להציע כמות דקות בלתי מוגבלת בסכום נמוך יותר ולהוריד מחירים של חבילות טלפון קווי וכך לאפשר למנויים לצרוך יותר דקות שיחה ולהגדיל את התועלת לצרכן. המהלך גם עתיד לסייע לחברות קטנות שעד עתה הרוויחו פחות באופן יחסי מכיוון שרוב השיחות מהן היו שיחות "יוצאות" אל חברות גדולות. בנוסף, שינוי האסדרה צפוי להפחית משמעותית את תופעת הצינתוקים.

לפי המתווה המוצע תתבצע הפחתה הדרגתית לאורך שלוש שנים של תעריף הקישוריות בשוק הנייד, הקווי ובשוק השיחות הבינלאומיות. המהלך צפוי להפחית עומס רגולטורי ולהתאים לתנאים התחרותיים בשוק הפועלים במסגרת חבילות "הכל כלול" הנהוגות בארץ.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
מעז יצא מתוק .עכשיו אני מבין על מה העסקנים צועקים פשוט הלך להם קופת הכסף שהרויחו עלינו .שאם לא היכן הם היו עד עכשיו
ישראל ציוני
צודק בהחלט
מישהו
5
יש לבטל את דמי השימוש על הטלפון הקווי. שהתשלום יהיה רק עבור השיחות בפועל.
יהודה
4
יש פה שר תקשורת לא רע בכלל עשה עם החרדים חסד גדול שהוריד את הסיפור של ההתניידות (חרדים , שימו לב לחכי"ם שלכם גם נגד וח"ק מירון וגם נגד הסיפור הזה , תחשבו טוב טוב מה הנציגים שלכם רוצים ..... אולי תחשב מה הם לא רוצים וזה את טובתכם - אל תדאג לעם ישרואל תדאג ל ר' ישרואל - אני כמעט בטוח שלכל ח"כ חרדי י
james
3
בא נקווה שמשהוא אחד טוב כן ייצא ממנו
רוטוויילר
2
אבל חרדי הוא כבר לא . רק שאתם מתי שנח לכם תנכסו אותו לחברה החרדית וכשלא אז לא ...
james
1
הלוואי ואני יפסיק לקבל צינתוקים זה לא מועיל לאף אחד רק מנגז הרי כשאני רוצה לתרום אני יודעת לעשות זאת ולא דרך הצינתןקים ואגב מישהו יודע אם למספר כשר יכול להיות sms
חי

עוד בסלולר ואפליקציות:

"זריקת דופמין"

הסמארטפון. המסך הקטן הזה בכיס, שרוטט, מצלצל, מספק מוזיקה וריגושים, הרבה פחות תמים ממה שהוא נראה | למעשה הסמארטפון ודומיו, על תכונותיהם ואפליקציותיהם, נבנו במיוחד כדי להשתלט על המח שלנו | אצל ילדים? הנזק קשה הרבה יותר והוא גם עלול לפתח הפרעות קשות | מחקרים, נתונים מטרידים, וגם: כך תגלו אם אתם מכורים (חדשות, דיגיטל) 

||
9

ייוצר במהדורה מוגבלת

בניגוד למתחרה הסינית וואווי, החברה בחרה בעיצוב פנימי כפול להגנה מירבית על המסך • המכשיר יכלול שני צירים ושלושה מסכים שיתקפלו בצורת G • הייצור הראשוני יוגבל ל-300 אלף יחידות בלבד עקב מורכבות הטכנולוגיה והמחיר הגבוה הצפוי (טכנולוגיה)

||
3

ומה יהיה המחיר?

בשנים האחרונות, רשת האינטרנט רוחשת שמועות על כניסתה האפשרית של טסלה לשוק הסמארטפונים. המכשיר המדובר, שזכה לכינוי Model Pi, מסקרן מיליוני מעריצים ברחבי העולם | האם באמת נראה בקרוב טלפון עם סמל טסלה המוכר? האם המכשיר יכלול את כל התכונות המהפכניות שהמעריצים חולמים עליהן - מטעינה סולארית ועד תקשורת לוויינית מתקדמת? ומה עמדתו האמיתית של אילון מאסק בנושא? (טכנולוגיה)

|
ש

במחשבה תחילה

אם יש לכם 199,000 שקל הון עצמי זו הדרך שלכם להיות בעלים של קרקע פרטית בפרדס חנה | מספר המגרשים הפרטיים המוצעים למכירה מצומצם, זאת לאחר שמעל ל-300,000 מ"ר תחת התוכנית נמכרו למשקיעים (נדל"ן)

כתב מקודמת|מקודם

זה רק נראה יקר

תוך שנתיים שיניתי בעצמי המון דברים: זה היה הלבוש עם הסטייל המעודכן ביותר, מה שגרם לאורך החצאיות והשמלות שלי להתקצר בכל קניה, וסגנון הלבוש הפחות שקט שחרג מהמקובל, ומי היה מאמין: להיות פחות אמא למיכלי שלי. כי מה שעניין אותי תמיד, זה להיות רמה אחת יותר ממה שאני (משפחה)

||
187
ש

ממוקד ומעשי

שיטת "שש הנקודות" היא הדרך המהפכנית שמאפשרת לרבנים להצליח בלימודי רבנות במהירות וביעילות | השיטה מציעה כלים מעשיים שמובילים לתוצאות מרשימות – גם למי שמתקשה להוציא תעודת רבנות בדרך המסורתית (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

הישג חסר תקדים

שיואמי הציגה טכנולוגיה מדהימה המאפשרת טעינה מלאה של המכשיר בתוך 5 דקות. הסוללה שהודגמה הייתה בעלת נפח של 300 וואט, כשהמטען אינו גדול מהרגיל (טכנולוגיה)

|

מחיר הזוי

אמריקנית בשם קארן גרין קיבלה אייפון 1 במתנה, בשנת 2007, אולם היא השאירה אותו סגור באריזה. כעת, היא החליטה למכור אותו במכירה פומבית וקיבלה סכום הזוי (דיגיטל)

||
6
ש

נורא ואיום

מחזה מכמיר לב נצפה בבית העלמין 'סגולה': הזמנה חגיגית לשמחת בר המצווה של היתום הצעיר, הונחה על תלולית העפר המתגבהת מעל קברו הטרי של האב המנוח * "פגשנו מקרים שילד שם הזמנה על מצבת קברו של אביו – אבל פה עדיין אין מצבה והוא כבר צריך לחגוג בר מצוה..." (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

מדענים גילו ש-99 אחוזים ממטעני האייפון שאינם ממותגים, מסוכנים ביותר. אז כן, מוטב שברגע זה תשליכו אותם לפח האשפה ותלכו להצטייד בחדשים. חייכם תלויים בידיים שלכם, מילולית (דיגיטל)

||
3
ש

תשלחו לי שמות!!

לראשונה בחייה, הרבנית לאה קולדצקי תחי', בתו של מרן שר התורה רבי חיים קניבסקי זצוק"ל, יוצאת בהבטחה נדירה ודחופה שלא נראתה כמותה – מקרה חירום של הכנסת כלה (צדקה)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם