כיכר השבת

לארח בסטייל

מתכון לפסטייה מרוקאית יפהפייה: עלי פילו במילוי בשר

המאפה הקריספי והנימוח בגרסה אישית יפה - ולא תאמינו כמה קל להכין את זה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פסטייה מרוקאית מושלמת: עלי פילו במילוי בשר שמגישים עם פיסטוקים וזילוף של טחינה גולמית וסילאן (מתכונים, אוכל)

4
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | א' בטבת | 05.12.21
פסטייה מרוקאית אישית
פסטייה מרוקאית אישית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי פילו שהופשרו לילה שלם במקרר
  • 800 גרם בשר טחון
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • 8 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 50 גרם צנוברים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהרט
  • קצח
להגשה:
  • 50 גרם פיסטוקים טחונים, טחינה גולמית וסילאן

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. במחבת גדולה, מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את הבשר, השום והכוסברה, מערבבים יחד קלות ואז מוסיפים את הצנוברים (אפשר לקלות אותם קודם במחבת עם מעט שמן זית לטעם עשיר יותר), את הסילאן, המלח, הפלפל השחור והבהרט. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבשר מוכן.

3. מעבירים את תכולת המחבת למסננת שעומדת על גבי קערה, כדי שתערובת הבשר תגיר כמה שיותר נוזלים.

4. מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי - חשוב להפשיר את העלים לילה שלם במקרר (12 שעות) כדי שיהיה נוח לעבוד איתם. יוצקים לכלי קטן את 5 כפות שמן הזית הנותרות.

הרכבת הפסטייה:
5. מברישים את עלה הפילו בשמן זית בחלק העליון ובצדדים. מניחים 3-4 כפות מתערובת הבשר בקצה העלה ומגלגלים לרולדה. מהדקים את הקצוות ליצירת מעין סוכרייה.

6. מסדרים את הפסטיות המוכנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים על כל אחת מעט קצח.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות או עד שהפסטיות מקבלות גוון שחום יפה.

מניחים כל פסטייה בצלחת נפרדת, מפזרים בצדדים פיסטוקים טחונים, מזלפים מעל טחינה גולמית וסילאן ומגישים מיד.

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ואוו איזה רמה של אוכל....אשמח אם תמשיכו לעלות מתכונים של אוראל...כל הדברים מאד טעימים וגם ניראים טוב..
ללא שם06.12.21
תודה רבה
אוראל בראל06.12.21
1
פסטייה אמיתית ולא מאולתרת זה מסובך. מי שראה פעם מרוקאים אורגינלים עושים פסטייה יודע שזה וואחד עבודה. היום קונים עלי פילו מוכנים מראש ועוד כל מיני רכיבים מוכנים גומרים את זה בכשעה עבודה+בישול. פסטייה אמיתית לוקחת זמן ודורשת עבודה מדוקדקת.
מני05.12.21
חמש שעות עבודה ו....חמש דקות אכילה. כמה שעות עיכול...😣כאבי בטן...😥והשמנה,,,😄🙄לא תודה ,עדיף סלט ירקות בלי קמח לבן ו-בשר חיות בצלחת.
מיריי20.12.21
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם