כיכר השבת

מתכון לשיפודי סלמון ברוטב אסיאתי עדין

אוהבים סלמון? לפניכם מנת פתיחה מעולה לארוחה שתפתח לכם את התיאבון: מתכון לשיפודי סלמון קטנים ברוטב אסיאתי עדין ופיקנטי שישאיר לכם טעם של עוד (מתכונים, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | א' באב | 28.07.14
שיפודי סלמון ברוטב אסיאתי מתוק
שיפודי סלמון ברוטב אסיאתי מתוק (צילום אילוסטרציה: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גר' דג סלמון טרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 6 שיני שום
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כף שמן קנולה
  • 1 כף שומשום לפיזור
  • 1 כף בוטנים טריים עם קליפה
  • שיפודים קצרים

אופן ההכנה:

• חותכים את פילה הסלמון לקוביות בגודל אחיד.

• קולים את הבוטנים: מחממים מחבת כבדה על אש נמוכה, מפזרים עליה את הבוטנים, מוסיפים כפית שמן, זורים מעל 2 כפיות מלח ומערבבים. כאשר הבוטנים זהובים ושזופים, תדעו שהם מוכנים.

• בסיום הקלייה, קוצצים דק את הבוטנים.

• קוצצים דק את צרור הכוסברה ושיני השום, מגרדים את שורש הג'ינג'ר ומכניסים לקערה. מוסיפים את הסויה, הצ'ילי, הכוסברה, השומשום והבוטנים הקלויים שקצצתם ומערבבים הכל יחד.

• מוסיפים לקערה את קוביות הסלמון, מערבבים שוב ומכסים את הקערה. משרים את הדג למשך שעה במקרר כדי שטעם התבלינים ייספג בו היטב.

• לאחר הקירור, מוציאים את הדג מהמקרר ועל כל שיפוד, משפדים 3 קוביות סלמון.

• משמנים מחבת פסים כבדה בחצי כף שמן ומחממים על אש בינונית.

• מניחים את שיפודי הסלמון על המחבת, ומטגנים אותם בעדינות מכל צד.

אופן ההגשה: לצד אטריות נודלס.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
למה לקחת חומר גלם פשוט מדהים כמו סלמון,ובמקום לתת לו לנוח בשקט בתנור עם המון ירקות ,תבלינים,ואולי אפילו טיפ טיפונת יין מי שרוצה,שמים אותו עם פיצוחים ושאר מאכלים ורטבים תעשיתיים .....למה ?!נעזוב את הערכים התזונתיים ששואפים פה לאפס....ואני לא אומרת....יכול להיות שזה יוצא מדהים !אבל אין על אוכל אמיתי מ
ל.ב.15.08.14
1
יש מנהג להמעיט האיכות האוכל.
רבקה28.07.14
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם