כיכר השבת

ארוחה ל-2 סועדים

מתכון לסלמון פיקנטי ופירה תפוחי אדמה נימוח וקרמי

ארוחה משפחתית קיצית וקלילה עם מינימום עבודה ומקסימום טעם: מתכון לסלמון פיקנטי ופירה תפוחי אדמה נימוח וקרמי - הרמוניה נהדרת של טעמים וניחוחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בסיון | 31.05.14
מנת סלמון פיקנטית לצד פירה קרמי
מנת סלמון פיקנטית לצד פירה קרמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 נתחי סלמון
  • 1 שן שום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 כפיות שומשום שחור / לבן או מיקס של שניהם
  • לפירה:
  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום
  • קורט פלפל שחור טרי

אופן הכנת סלמון פיקנטי ופירה:

רגע לפני: ארוחה משפחתית קיצית וקלילה עם מינימום עבודה ומקסימום טעם: מתכון לסלמון פיקנטי ופירה תפוחי אדמה נימוח וקרמי - הרמוניה נהדרת של טעמים וניחוחות.

• מחממים את התנור ל-220 מעלות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות.

• כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם רוטב הסויה, הדבש, השמן והג'ינג'ר.

• מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית.

• יוצקים כפית מתערובת הסויה על כל נתח סלמון, ובעזרת גב הכפית מצפים את הדג בזיגוג.

• אופים במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל הנתחים את השומשום, ומחזירים לתנור למשך 1-2 דקות נוספות, עד שהסלמון משחים היטב.

הכנת הפירה:
• מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים גסים ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים לאש בינונית, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך כרבע שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. שומרים כוס אחת ממי הבישול, ואת השאר שופכים.

• במקביל, כותשים את שיני השום. מחממים את השמן בסיר קטן נפרד, ומטגנים בו את השום על אש נמוכה מאוד במשך 20 דקות, עד שהשום מקבל גוון זהוב עמוק. מסירים את השום מהסיר.

• יוצקים את השמן על תפוחי האדמה, מתבלים במלח וקורט פלפל שחור ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים בהדרגה ממי הבישול, כף בכל פעם, כדי לרכך את המחית.

הגשה: בחרו בכלים בגוון קר, כמו כחול או ירוק, שיהוו ניגוד לצבעים העזים של המנה. מסדרים בכל צלחת נתח סלמון ומספר כפות מהפירה. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם