כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשניצל דג אפוי עם ציפוי פריך וטעים במיוחד

מנה מקטגוריית "לגזור ולשמור ולהכין על בסיס שבועי כי זה פשוט מעולה". מתכון לשניצל דג אפוי עם ציפוי פריך וטעים במיוחד - מערבבים, מצפים ולתנור (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בתמוז | 31.07.16
שניצל דג בתנור עם ציפוי פריך וטעים במיוחד
שניצל דג בתנור עם ציפוי פריך וטעים במיוחד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג אמנון (מושט) במשקל 140 גרם כל אחד
  • 2/3 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1 כף גרידת לימון (לא חובה)
  • 1 כף שמן זית + שמן זית נוסף לשימון התבנית
  • 2 כפיות בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנת שניצל דג אפוי בציפוי פריך:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. מפזרים את פירורי הלחם בשכבה אחת בתבנית אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 5-6 דקות, כדי שיקבלו גוון זהוב קל. מערבבים פעם אחת, באמצע הקלייה, ונזהרים להוציא את הפירורים בזמן, שלא יישרפו.

3. בקערה בינונית, מערבבים את גרידת הלימון, 1 כף שמן זית, הבזיליקום, המלח והפלפל השחור, ומוסיפים את פירורי הלחם הקלויים, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מייבשים את הפילטים בעזרת נייר סופג, ומצפים אותם בתערובת פירורי הלחם המתובלת משני הצדדים, בעזרת לחיצתם לתוך התערובת. מעבירים את הדגים המצופים לתבנית אפייה משומנת, ומפזרים מעל את שאר הציפוי.

5. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהשניצלים מקבלים גוון זהוב-שחום.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם