כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפילה סלמון ברוטב פיקנטי של שום וצ'ילי

מי אמר שדגים אוכלים רק בשבת או בתשעת הימים? מתכון לפילה סלמון ופלפלים מטוגנים ברוטב פיקנטי של שום וצ'ילי ועוד מרכיבים שיחד יוצרים טעם חלומי. אז למה לחכות לשבת אם אפשר להכין את זה כאן ועכשיו? תוך חצי שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
סלמון אפוי בציפוי פיקנטי
סלמון אפוי בציפוי פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של סלמון במשקל 140-170 גרם כל אחד
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גמבות או פלפלים כתומים, פרוסים לרצועות דקות
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 45 גרם מרגרינה / מחמאה עם מלח
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 ליים, סחוטים היטב
  • גרידת קליפה מ-2 ליים (או פחות, לפי הטעם)
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתחי הסלמון על צלחת, מתבלים בצ'ילי, פפריקה, מלח ופלפל שחור, מזלפים מעל כף שמן זית ומעסים בידיים את התבלינים לבשר הדגים.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן זית. מוסיפים את רצועות הפלפלים והבצל, מתבלים במלח ומטגנים במשך 3-5 דקות.

3. מוציאים את תכולת המחבת לצלחת ומוסיפים למחבת כף שמן זית. מוסיפים את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 2-3 דקות עד שהתחתית פריכה. הופכים את הנתחים ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות או יותר, לדרגת העשייה הרצויה. מוציאים את נתחי הסלמון לצלחת.

4. לאותה מחבת, מוסיפים את המרגרינה / המחמאה ולאחר דקה מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את מיץ הליים, גרידת קליפת הליים, הדבש והכוסברה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מסירים את הרוטב מהאש ומחזירים את נתחי הסלמון למחבת.

מגישים חם לצד אורז או קינואה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מתכון הסלמון מעניין לא מצויין אם לקראת הסוף להוסיף לטגן,עם שאר המרכיבים ,כי אוסף הדקות לדעתי לא מספיק כדי שהמתכון יהיה מספיק לעשיית הדג ותוספותיו לאכילה. האם מחשבתי נכונה?
אילנה אלגבי02.11.19
4
לא נעים לי לומר אבל זה קצת גדול עלי
קצת מסובך למתחילה כמוני31.10.19
3
מה זה ליים??
א01.11.19

הצגת כל התגובות

2
לא נראה שהדבש מתאים..אפשר בתנור במקום לטגן.
ללא שם02.11.19
1
ליים - זה סוג של לימונים קטנים.
חנה01.11.19
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם