כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקציצות טונה עם מטבל פלפלים אדומים קלויים

יש לנו ווידוי: לא היינו בטוחים שטונה מבושלת יכולה להיות טעימה גם כשהיא מבושלת, עד שיצרנו את הקציצות הללו. הן מעולות כארוחת צהריים נטולת גלוטן, דלת פחמימות ועשירה בחלבון. המלצה שלנו: על תוותרו על רוטב הפלפלים האדומים שמקפיץ אותן בכמה רמות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט באייר | 13.05.20
קציצות טונה עם מטבל פלפלים אדומים קלויים
קציצות טונה עם מטבל פלפלים אדומים קלויים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקציצות הטונה:

  • 2 קופסאות טונה, מסוננת
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס פלפלים אדומים קלויים (תוצרת בית או קנויים), קצוצים גס
  • 3/4 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב הפלפלים האדומים הקלויים:

  • 1 כוס פלפלים אדומים קלויים
  • 1/4 כוס מיונז
  • ½1 כפות מיץ לימון
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקציצות: בקערת גדולה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד שהם מאוחדים היטב.

2. נוטלים כ-1/4 כוס מתערובת הטונה. מניחים על משטח העבודה; טופחים בעדינות ויוצרים קציצה בעובי של כ-2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם תערובת הטונה הנותרת.

3. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. כשהוא חם, מניחים את קציצות הטונה במחבת בקבוצות; מטגנים 3-4 דקות בכל צד, עד שתחתיתן מזהיבה.

5. מכינים את הרוטב: מניחים את הפלפלים, המיונז, מיץ הלימון, השום, הפטרוזיליה והתבלינים בבלנדר ומערבבים במהירות גבוהה, עד לאיחוד. יוצקים לכלי הגשה.

6. מגישים את קציצות הטונה כשהן חמות יחד עם הרוטב, או מצננים ומאחסנים לשימוש מאוחר יותר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם