כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון בתנור עם בייבי תפוחי אדמה ושמיר

אם אתם זקוקים לסיבות רבות לנסות את המתכון הזה, רק נציין כי לוקחות 40 דקות להכינו מתחילתו ועד סופו וטעמו חלומי (וטרם הזכרנו את זה שהוא גם די מזין). אה, ואין כלים לניקוי. אתם עדיין פה? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז באייר | 21.05.20
סלמון בתנור עם בייבי תפוחי אדמה ושמיר
סלמון בתנור עם בייבי תפוחי אדמה ושמיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום, מחולקת לשניים
  • 1 כפית מלח גס, מחולקת לשניים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 4 נתחי פילה סלמון, עם עור
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 2 לימונים
  • 1 כף שמיר טרי קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה, שמן הזית, 1/2 כפית מאבקת השום ו-1/2 כפית מהמלח הגס. מסדרים את תפוחי האדמה על שטח של חצי תבנית. אופים עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים בתחתית, במשך 13-15 דקות, הופכים פעם אחת במהלך הצלייה.

2. בינתיים, בקערה קטנה, מערבבים יחד את הפלפל השחור, הפפריקה, אבקת הבצל ושני חצאי הכפיות הנותרים של אבקת השום והמלח הגס.

3. יוצרים שני חריצים בצד הבשרני של כל פילה סלמון, כדי שהמרגרינה והתבלינים יחלחלו פנימה. מניחים את פילה הסלמון על החצי הריק של גיליון האפייה, עם הפנים כלפי מטה. מטפטפים את המרגרינה המומסת מעל הסלמון ותפוחי האדמה. מפזרים מעל את תערובת התבלינים. חותכים לימון אחד לשניים וסוחטים את שני החצאים על כל התבנית, תוך לכידת הגרעינים בידיים. אופים עד שהסלמון מתפרק בנעיצת מזלג, במשך 10-12 דקות.

4. חותכים את הלימון הנותר ל-4 חלקים. מפזרים את הסלמון ותפוחי האדמה עם השמיר והפטרוזיליה על גבי צלחות ההגשה, יחד עם עם רבעי הלימון.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם