כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון בגריל עטוף בנייר כסף, עם אספרגוס לימוני

צליית דגים יכולה להיות תהליך מרתיע לחלוטין. הדאגה שיתבשלו כראוי עלולה להוסיף לחץ מיותר למטבח שלכם. עם תוספות של אספרגוס ונייר כסף, המלאכה הופכת לקלה יותר. בישול החפיסות בחום גבוה יעזור לצרוב את הדגים ובד בבד, ייצור מספיק אדים לבישול מלא של הסלמון והאספרגוס. אתם יכולים להגיש את המנה עם נייר הכסף או בלעדיו (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בתמוז | 09.07.20
עטוף בנייר כסף: סלמון בגריל עם אספרגוס לימוני
עטוף בנייר כסף: סלמון בגריל עם אספרגוס לימוני (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 20 גבעולי אספרגוס
  • 4 פילטים של סלמון, עם עור, במשקל 170 גרם כל אחד
  • 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
  • 2 לימונים פרוסים
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • שמיר טרי קרוע, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מניחים שתי חתיכות נייר כסף על משטח ישר. מניחים מעל חמישה גבעולי אספרגוס ומעליהם נתח סלמון, כף אחת של מרגרינה ושתי פרוסות לימון. עוטפים באופן רופף ואז חוזרים על הפעולות הללו עם שאר המרכיבים, עד לקבלת ארבע מנות בסך הכל.

2. מחממים מכשיר גריל חשמלי לעצמה גבוהה. מרפדים בנייר כסף וצולים עד שהסלמון מבושל והאספרגוס רך, במשך כ-10 דקות.

3. מקשטים עם שמיר ומגישים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
פשוט הורג מתכון מושלם
יעל30.07.20
1
אספרגוס מלא תולעים
דודו09.07.20
בארה"ב יש קפוא מגידול חממה בהכשר של הרב מרדכי גרוס
/'קרא12.07.20
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם