כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה

תוך 20 דקות תעמוד על שולחנכם ארוחה צבעונית וטעימה שכל כך כיף לאכול. מתכון לפילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה עם לימון ובזיליקום או כוסברה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' באייר | 21.04.21
פילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה
פילה סלמון במחבת עם סלסת עגבניות וכרישה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 נתחי פילה סלמון, ללא עור, בטמפרטורת החדר
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כרישה אחת, קצוצה היטב
  • 2-3 עגבניות בשלות אדומות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות כוסברה או בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל שחור. במחבת טפלון גדולה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה ומניחים את הסלמון כשהצד של העור נמצא למעלה. מטגנים במשך 2-4 דקות (תלוי במידת העשייה) ואז הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוציאים את הדגים למגש אפייה מחומם.

2. במקביל, מניחים את העגבניות בקערה מלאה מים רותחים במשך 9-12 שניות, מוציאים, מקלפים אותן, מוציאים את החלק הפנימי (עם הזרעים) וחותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות.

3. מוסיפים למחבת כף שמן ואת העגבניות, הכרישה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור, מקפיצים במשך דקה ואז שופכים את התערובת על נתחי הסלמון. מפזרים מעל את הכוסברה או הבזיליקום ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם