כיכר השבת

מיוחד לשבועות

מתכון לשיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה עם סיר הטיגון של אלקטרולוקס

מנת פתיחה חגיגית של קוביות דג בשרניות, עטופות במרינדה מתקתקה שמגישים לצד בטטות נימוחות מבפנים וקראנצ'יות מבחוץ. בזכות טכנולוגיית פיזור האוויר של סיר הטיגון המיוחד של 'אלקטרולוקס', הבישול דורש מעט מאוד שמן והתוצאה עדיין עסיסית וטעימה (מתכונים לשבועות, אוכל)

6
הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם | א' בסיון | 31.05.22
שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה
שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור
  • 1 כרישה (רק החלק הלבן), חתוכה גס
  • 3 בטטות, לא מקולפות ושטופות היטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס / מלח הימלאיה ופלפל שחור גרוס
למרינדה:
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס דבש
להגשה: שומשום, קצח, טחינה

    אופן ההכנה:

    סיר טיגון ללא שמן נשמע כמו מדע בדיוני, אך הטכנולוגיה כבר קיימת - והיא די מדהימה: עם תוספת של כפית שמן אחת בלבד תקבלו מנות טעימות, קריספיות ועשויות היטב, ללא שומן שנדבק לאצבעות וקלוריות מיותרות.

    איך זה עובד? הבישול ב-AIRFRY, סיר הטיגון של אלקטרולוקס, מתבצע באמצעות פיזור אוויר חם שמסתובב בסיר במהירות גבוהה ומבשל את האוכל בצורה אחידה ושווה.

    טכנולוגיית פיזור האוויר של אלקטרולוקס היא חלק מחזון הקונצרן לקדם אותנו לעולם בריא וירוק יותר, עם מוצרים שמחזיקים מעמד לשנים ארוכות, דגש על חיסכון באנרגיה, צריכת מים מועטה, צמצום בפסולת ושמירה על טריות מוצרי המזון.

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום ועריכה: אברומי לינשה)

    1. חותכים את הסלמון לקוביות שוות בגודל 3X3 ס"מ.

    2. בקערה בינונית, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה. מוסיפים לתוכה את קוביות הדג ופרוסות הכרישה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להשרייה במשך 30 דקות לפחות לספיגת טעמים טובה.

    3. נועצים במקלות שיפודים את קוביות הדג ופרוסות הכרישה לסירוגין.

    4. מפעילים את סיר הבישול של 'אלקטרולוקס' על 140 מעלות ומגדירים אותו על מצב של "דג" (לחיצה על איור הדג).

    5. מרפדים את מגירת הסיר בנייר אפייה ומסדרים בה את השיפודים המוכנים. מתבלים בפלפל שחור ומלח, סוגרים את המגירה ומבשלים במשך 16 דקות.

    הכנת הבטטות:

    6. בזמן בישול השיפודים, מניחים את הבטטות בסיר מלא במים רותחים ומבשלים אותן עד שהן מתחילות להתרכך. מוציאים אותן לקרש חיתוך ובעזרת גב של סכין, מועכים אותן קלות.

    7. מרפדים את מגירת הסיר בנייר אפייה חדש ומסדרים בה את הבטטות. מתבלים במלח ופלפל שחור, סוגרים את המגירה, מגדירים את הסיר למצב של "עוף" (לחיצה על איור העוף) כדי שהן ייצאו קראנצ'יות ומבשלים בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות.

    אופן ההגשה: מפזרים מעל שומשום וקצח ומזלפים טחינה על הבטטות.

    לכל הפרטים על התחרות - לחצו כאן

    6 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    6
    הדסה אלופת עולם!תודההה
    בתיה12.06.22
    5
    ניכרת אהבתך ומיומנותך . במטבח המתכון ,נראה ממש טעים ומגרה ומהיר
    נעמי30.05.22
    4
    אימצתי את המנה יפה וקל
    פ31.05.22

    הצגת כל התגובות

    3
    מקסים! אהבתי מתכון ממש ברור ומהיר. וגם נראה טעיםם
    אור12.06.22
    2
    נראה מעולה נכין לחג
    הדר01.06.22
    1
    נראה מעולה מזין קליל ומהיר תודה רבה לך
    לי12.06.22
    דגים

    מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

    ורד כהן | 28.12.23

    בטוב טעם

    קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

    כיכר אוכל | 27.12.23
    ש

    סטארקיסט מגישה:

    סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

    כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

    לרגל תשעת הימים

    דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

    אוראל בראל | 24.07.23
    ש

    לרגל תשעת הימים

    עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

    כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
    ש

    ככה מתחילים את הקיץ

    זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

    כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

    מה נאכל היום?

    עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

    כיכר אוכל | 01.03.23

    לכבוד שבת

    לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

    כיכר אוכל | 19.01.23

    מה נאכל היום?

    מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

    כיכר אוכל | 16.01.23

    מה נאכל היום?

    מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

    כיכר אוכל | 08.11.22
    ש

    כלי קודש

    אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

    כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

    מה נאכל היום?

    ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

    כיכר אוכל | 07.09.22

    לכבוד שבת

    פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

    חיה דר | 25.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
    ש

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

    להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

    כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
    ש

    מיוחד לשבועות

    סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

    אוראל בראל | מקודם

    מיוחד לשבועות

    מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
    ש

    יום פתוח בזום

    בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

    כיכר בשיתוף העברית | מקודם
    ש

    שבועות - התחלנו

    סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
    ש

    שבועות - התחלנו

    סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

    אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם