כיכר השבת

עד 10 דקות

מתכון לקרוסטיני פיקנטי או כך מנצלים את שאריות החלה משבת

לחם לא זורקים! אומרים שהאיטלקים אלופים בניצול שאריות הלחם מאתמול, המתכון הבא יוכיח עד כמה הם עושים את זה בסטייל: קרוסטיני - פרוסות לחם קלויות בתנור ומתובלות בפיקנטיות (מתכונים, אוכל)

8
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו בחשוון | 08.11.14
קרוסטיני פיקנטי
קרוסטיני פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה13 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לחם או חלה במצב קפוא חלקית
  • שמן זית
  • זעתר
  • פפריקה
  • מלח

אופן הכנת קרוסטיני פיקנטי:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.

2. פורסים את הלחם או החלה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. לאחר מכן, חותכים כל פרוסה לרוחב ל-4 חלקים, או חותכים כל פרוסה באלכסון באמצע.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את חיתוכי הלחם. יוצקים עליהם כמות נדיבה של שמן זית ומוודאים שהשמן יצפה את חתיכות הלחם משני הצדדים. מפזרים מעל זעתר, פפריקה ומלח.

4. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד שהלחמים יהפכו לקרוטונים קריספיים גדולים.

אופן ההגשה: הקרוסטיני משלים נפלא סלטים טריים ומטבלי גבינה, ומעניק להם טאצ' כפרי מיוחד. בנוסף, הם מעולים לשדרוג הממרחים בסנדוויץ' ומשמשים היטב כפתיח לארוחה.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
שמים את המלח, הזעתר והפפריקה כשהכנתי יצא ספוג בשמן ומלוח מאוד אז הכנתי שוב ושמתי פחות שמן זית ורק זעתר ויצא טעים
מיטל08.09.14
5
באיזה חום
אבי07.09.21
4
למה אתם לא מפרסמים תגובות?
א07.09.14

הצגת כל התגובות

3
הכנתי עם "כמות נדיבה" כמתואר ויצא ספוג בשמן. אפשר לוותר גם על המלח, זה יוצא מאוד מתובל. כמו כן חשוב להשגיח על זמן האפייה. טיפה יותר מדי - והקרוסטיני לא אכילים...
צביה19.09.14
2
מלבד שמן זית!!!!
מישהו07.09.14
1
נשמע טעים מאד!!!
אני07.09.14
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22