כיכר השבת

מתכון לחמעג'ון טורקי אסלי או פיצה בשרית

לחמעג'ון הוא הגרסה הטורקית לפיצה, רק עם בשר: מתכון להכנת לחמעג'ון - פיתה רכה ועליה שכבה עשירה של בשר, עגבניות, בצל ותבלינים. מאפה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

21
מורן פינטו | כיכר השבת | ט' באלול | 04.09.14
לחמעג'ון טורקי אסלי
לחמעג'ון טורקי אסלי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כוסות מים פושרים
  • שמן זית למריחה
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון מופשר ומעט שומני
  • 1 בצל גדול
  • 6 עגבניות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חופן צנוברים קלויים קלות

אופן הכנת לחמעג'ון טורקי

רגע לפני: לחמעג'ון הוא הגרסה הטורקית לפיצה, רק עם בשר: מתכון להכנת לחמעג'ון - פיתה רכה ועליה שכבה עשירה של בשר, עגבניות, בצל ותבלינים. מאפה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה. את הלחמעג'ון ניתן להכין עם תחתית בצק עבה או דקה, יותר דק - יותר מאפים.

הכנת הבצק:
• מערבבים בקערה את הקמח, שמן הזית, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה.

• באמצע תהליך הלישה, מוסיפים את המלח. מעבדים לבצק אחיד, ומניחים בצד להתפחה של שעה.

הכנת המלית:
• קוצצים דק את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.

• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות וקוצצים את הפטרוזיליה.

• מערבבים בקערה את הבשר עם העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן. מתבלים בפפריקה (אפשר רק חצי כפית, להפחתת החריפות), מלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות, ולשים היטב לתערובת אחידה, דביקה ומבריקה.

הכנת הלחמעג'ון:
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומרדדים לפיתה (בצק דק יותר - יותר מאפים).

• מסדרים את הפיתות בתבנית ומורחים אותן בשמן זית בעזרת מברשת.

• מניחים מתערובת הבשר (אין צורך בבישול קודם) על כל שטח הפיתה, ומפזרים צנוברים.

• מכניסים לאפייה במשך 10-12 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
21 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
12
םםן
םןוח08.05.17
11
מורנוש אני תורכיה דור רביעי אני לא מכיר ה כזה דבר אבל סחטיין על ההמצאה וברוך שובך
מלי04.09.14
יש דבר כזהההה
תורכיה אמיתית16.09.14
ברור שיש
יף07.07.15
10
פעמיים הכנתי עפ"י המתכון הנ"ל, יצא פיגוז....!
שולמית07.03.19

הצגת כל התגובות

9
טעים
ציני04.09.14
8
האם אפשר להכין את הבצק עם הבשר- לקרר עד לפני ההכנסה לתנור?
shiri20.10.19
7
איך 4 כוסות מים???????? יצא לי בצק נוזלי
הדס14.01.20
6
ראיתי את המתכון נראה טוב .... וננסה ונגיב..
מוריה06.09.14
5
לקחתי את המתכון הזה ואפיתי בטאבון של UUNI ...תוך 60 שניות יצא מדהים
עמיחי 13.04.18
4
אפשר להשתמש בבצק עלים בגדלים שונים ולצבוט אותם לצורת סירה ולמלא בבשר
עדנה01.01.17
3
לגבי הבצק: 4 כוסות מים?! אולי 2, אולי. אני חושב שכף שמרים הייתה מספיקה אפילו לקילו קמח - יכול להיות שעשיתי משהו לא נכון אבל זה יצא נפוח מידי באפייה. לגבי הבשר: אני אישית מעדיף לבשל מעט את הבשר לפני - זה נותן לטעמים להשתלב. חוצמזה אחלה :) סליחה על הפוסט הארוך.
איתי25.02.15
2
היי. האם אפשר להכין את הבצק ביום חמישי- להקפיא או לשים במקרר להכין את המלית בשר- לשים במקרר ובים שישי לאפות??
עדי01.12.16
1
היכן ההמשך של המתכון אופן ההכנה ?
יהודית סבן20.03.17
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22