כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות

לחם איטלקי עסיסי: מתכון לפוקצ'ה, כשהנוזלים הרבים בבצק גורמים לה להתבשל ולהפוך לסופגנייה פיקנטית בטעם של פיצה, משובצת בירקות צלויים היטב עם מעטה זהוב ופריך (מתכונים, אוכל)

11
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בכסלו | 11.12.14
פוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות
פוקצ'ה איטלקית ביתית עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים קרים
  • 2 כפות שמן זית
  • למילוי הירקות:
  • 3 עגבניות / פלפלים / חצילים / קישואים לבחירה
  • 1 בצל גדול
  • זיתים שחורים / ירוקים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • חופן עלי זעתר קצוצים

אופן הכנת פוקצ'ה עם ירקות:

רגע לפני: מתכון לפוקצ'ה, לחם איטלקי עסיסי, כשהנוזלים הרבים בבצק גורמים לה להתבשל ולהפוך לסוג של סופגנייה פיקנטית בטעם של פיצה, משובצת בירקות צלויים היטב עם מעטה זהוב ופריך.

• מנפים את הקמח לקערה (חשוב שתהיה גדולה, כי בהמשך הבצק מכפיל את נפחו). מערבבים יחד עם המלח והסוכר ומוסיפים את השמרים.

• מוסיפים לתערובת היבשה את הנוזלים - השמן והמים - בבת אחת, ומעבדים בידיים לבצק אחיד וחלק. ניתן להיעזר במיקסר עם וו לישה.

• מעבדים את הבצק במשך 8 דקות נוספות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום קריר ומוצל. ממתינים במשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבדים שוב את הבצק, הפעם עם מעט יותר כוח, עד שכל האוויר יוצא. מכסים שוב בניילון נצמד וממתינים שיתפח שוב במשך כ-45 דקות נוספות.

• מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים - אם רוצים פוקצ'ה מרובעת, או לכדורים קטנים - אם רוצים מספר פוקצ'ות עגולות. ממתינים שהכדורים יתפחו על המשטח במשך 20 דקות נוספות. עד שזה יקרה, פונים להכין את הירקות למילוי.

• פורסים את הירקות (מה שבחרתם - עגבניות / פלפלים / חצילים / קישואים) והבצל לעיגולים ומניחים כל ירק בכלי נפרד. משמנים את הירקות בשמן זית וזורים מעל מעט מלח.

• מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומשמנים 3 תבניות אפייה.

• משטחים את כל כדורי הבצק באוויר באמצעות זריקה מיד ליד, מעבירים לתבנית, מזלפים על כל כדור 3 כפות שמן ובעזרת האצבעות מותחים את הכדורים עד שהם ממלאים את שטח התבנית וספוגים בשמן.

• דוחפים את פרוסות הירקות לבצק, מתבלים בזעתר / רוזמרין ומלח. מזלפים עוד קצת שמן ומכניסים לאפייה במשך 30 דקות - בכל פעם תבנית אחת.

אופן ההגשה: לאחר שמוציאים את הפוקצ'ות מהתנור, מזלפים בנדיבות שמן זית מעל ופורסים לריבועים / משולשים. ניתן לאכול חם או קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
10
מאוד טעים
מרגלית נחשון 11.09.15
9
עשיתי לפי המתכון ואני בשלב הכנת הבצק והוא יצא דיי קשה ללישה.. מדוע (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דנה05.08.17
8
שלום
ילד קוקוריקו16.10.16

הצגת כל התגובות

7
מתכון מדהים עסיסי וטעים כדאי להוסיף מעל הירקות קצת מלח גס ורוזמרין יבש זה מאד מוסיף בתאבוווווווון! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נאוה אמיתי15.03.16
6
האם הרכה על הפוקאצות הן מזונות או המוציא ? בבקשה
הדר אלי 31.12.19
5
dsgfdg
akuo16.10.16
4
למה לא רושמים את רשימת המצרכים + כמויות? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודית11.12.14
3
הפוקצ'ה טעימה
מרגלית נחשון 11.09.15
2
ומשמין כמובן , בכל אופן תודה על המתכון
ברכה17.06.15
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שיר12.12.14
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22