כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למאפה פילו במילוי חציל ובולגרית וברוסקטה משודרגת - ליד המרק

כדי שהמרק יהפוך לארוחה אמיתית, חייבים משהו מוצק יותר בצד - ועדיף מאפה עסיסי שאפשר לטבול אותו בקערה. קבלו מתכון למאפה משולשי פילו במילוי חציל ובולגרית ומתכון לברוסקטה משודרגת עם גבינה, דבש ושקדים - המרק עליכם (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | ח' בשבט | 18.01.16
כל מה שנותר לכם זה לבחור מרק עסיסי
כל מה שנותר לכם זה לבחור מרק עסיסי (צילום: shutterstock)

רגע לפני: כדי שהמרק יהפוך לארוחה אמיתית, חייבים משהו מוצק יותר בצד - ועדיף מאפה עסיסי שאפשר לטבול אותו בקערה. קבלו מתכון למאפה משולשי פילו במילוי חציל ובולגרית ומתכון לברוסקטה משודרגת עם גבינה, דבש ושקדים.

>> מלא מתכוני מרקים שאפשר לשדך למאפים

משולשי פילו במילוי חציל ובולגרית (צילום: shutterstock)

משולשי פילו במילוי חציל ובולגרית

מרכיבים:

1 חבילת בצק פילו

1 חציל

150 גרם גבינה בולגרית

2 שיני שום

מלח ופלפל שחור

שמן קנולה להברשת הבצק

לקישוט: ביצה + קצח

אופן ההכנה:

1. קולים את החציל על אש גלויה, ומרוקנים את פנים החציל לקערה.

2. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים פנימה את הבולגרית.

3. על משטח עבודה נקי, מניחים עלה בצק אחד ומברישים את כולו בשמן. מניחים עליו במדויק עלה נוסף וחותכים לרצועות אורכות ברוחב 2.5 ס"מ.

4. מניחים מעט מתערובת החציל והבולגרית בקצה כל רצועת בצק, ומקפלים למשולשים.

צפו בהכנה שלב אחר שלב:

5. מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה, ומפזרים מעל קצח.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 14 דקות, או עד הזהבה.

ברוסקטה משודרגת (צילום: shutterstock)

ברוסקטה משודרגת

מרכיבים:

בגט פרוס ל-10 פרוסות

שמן זית לזילוף

2 כפות דבש

חופן שקדים מולבנים פרוסים

1 כף סוכר חום

גבינה לבנה

עלי ארוגולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מסדרים את פרוסות הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ואופים במשך 12 דקות, עד שהפרוסות פריכות ושחומות.

2. במחבת טפלון נקייה, קולים את השקדים תוך ערבוב מתמיד, עד להשחמה. השגיחו מקרב, כדי שהשקדים לא יחרכו. מוציאים מהאש לקערה ומערבבים יחד עם הסוכר החום.

3. הרכבת הברוסקטה: מניחים גבינה בנדיבות על כל פרוסת בגט, מזלפים מעט דבש, מפזרים מהשקדים הקלויים ולבסוף מניחים מעט עלי ארוגולה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
קל הכנה ומרשים מאוד.
שחר18.01.16
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22