כיכר השבת

מתכון לחלת חלב ודבש פרווה שתפאר את שולחן החג

נוהגים לאכול חלות עגולות מראש השנה ועד הושענא רבה כסגולה לשנה שלמה, שהמעגל בה נסגר. בכל שנה מחדש אני מכינה צורה חדשה ומעניינת והשנה החלטתי לא רק לשנות צורה, אלא גם טעם. הוספתי לבצק חלב שקדים במקום מים, שהעניק לו תחושה חלבית ועשירה והשתלב נהדר עם הדבש שנותן מתיקות עדינה (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת | י"א בתשרי | 10.10.19
חלת חלב ודבש פרווה
חלת חלב ודבש פרווה (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 250 מ״ל חלב שקדים, בטמפרטורת החדר
  • 60 מ״ל שמן
  • 40 גרם דבש
  • 40 גרם סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1 ביצה

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • שקדים מולבנים פרוסים
  • דבש - לזיגוג לאחר האפיה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והדבש. מתחילים לערבל ומוסיפים את חלב השקדים והביצה.

2. לאחר כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית, מוסיפים את המלח ובודקים שהבצק רך, נעים ונפרד מדפנות הקערה. אם הבצק מעט יבש, מוסיפים 1-2 כפות מים. (הוספת הנוזל תלויה במזג האוויר ובסוגי הקמח.)

3. לשים במיקסר עוד כ-7 דקות.

4. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.

5. לאחר שעה שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים יחסית קטנים ששוקלים 30 גרם (לא חובה לשקול).

6. מכדררים ומניחים בתבנית בבקה משומנת היטב, אחד על השני, עם מעט מרווחים. מכסים את התבנית במגבת נקיה ומתפיחים שעה נוספת.

7. בינתיים מחממים תנור ל-185 מעלות ומברישים בעדינות את החלה מלמעלה.

8. מפזרים את השקדים הפרוסים ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

9. משחררים מהתבנית ואופים עוד כמה דקות.

הערה:

החלה במיטבה כשהיא טריה. ניתן להקפיאה ללא הדבש, כשהיא עטופה היטב. מפשירים ומחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22