כיכר השבת

הום מייד

מתכון ללחמניות פרעצל שחומות ויפהפיות שקל להכין בבית

אנחנו לא אופים מקצועיים, אבל בהחלט הרגשנו כאלה כשהכנו את לחמניות הפרעצל הללו. הן בדיוק כמו הפרעצלס היפהפיים שנמכרים בדוכנים בשווקים, רק בצורה עגולה. ניתן להכין אותן קטנות שיתאימו לנשנוש, אבל הן נהדרות גם בפורמט גדול יותר לכריכים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב באדר | 18.03.20
לחמניות פרעצל שחומות ויפהפיות
לחמניות פרעצל שחומות ויפהפיות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • ½5 כוסות (704 גרם) קמח לבן מנופה, בתוספת יותר - לפי הצורך
  • 2 כפות סוכר מגורען
  • ½2 כפיות מלח גס
  • 1 כף שמרים יבשים פעילים
  • 4 כפות (56 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • תרסיס שמן

לגימור:

  • 1/3 כוס (88 גרם) סודה לשתייה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף חלב 3%
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים, עד לאיחוד, בערך 30 שניות.

2. מוסיפים ½1 כוסות (349 גרם) מים חמים (כ-95-100 מעלות) ואת החמאה ומערבבים במהירות נמוכה במשך כ-3 דקות. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים לערבב עד שהבצק חלק מאד, במשך כ-4 דקות נוספות. משמנים קלות קערה גדולה עם תרסיס שמן ומעבירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד באופן רופף או במגבת לחה ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הגודל, במשך שעה-שעה וחצי.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים אחידים (כ-145 גרם כל אחד). מכסים את הבצק באופן רופף בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לנוח על משטח העבודה במשך 10 דקות.

4. מעצבים את צורת הלחמניות: עובדים עם אחת בכל פעם - נוטלים פיסת בצק בגודל כף היד ומגלגלים אותה בתנועה סיבובית על משטח העבודה כדי ליצור עיגול הדוק. מכסים את הלחמניות בצורה רופפת בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה נוספת על משטח העבודה, במשך 45 דקות-שעה.

5. יוצרים את תמיסת הסודה לשתייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מביאים 6 כוסות (1,356 גרם) מים לרתיחה על אש בינונית ואז מערבבים פנימה את הסודה לשתייה. עובדים בקבוצות, מוסיפים שתיים או שלוש לחמניות למים בכל פעם. משרים, מניפים בעדינות פעם או פעמיים, במשך כדקה. בעזרת כף מחוררת, מסננים את הלחמניות בעדינות ומעבירים אותן לתבניות האפייה המוכנות, עם מרווחים, כדי להשאיר מקום להתפשטות הלחמניות.

6. בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצה והחלב לאיחוד. בעזרת מברשת מאפה, מברישים בעדינות כל לחמניה בעדינות בביצה ואז מפזרים עליה את המלח הגס. משתמשים במספריים כדי ליצור צורת X מעל כל לחמניה. אופים עד שהלחמניות מקבלות גוון חום-זהוב עמוק, במשך 18-22 דקות. מצננים לפחות 20 דקות לפני ההגשה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
חל איסור הלכתי להכין לחמניות חלביות או בשריות רק פרווה
מנשה19.03.20
1
לא רלוונטי - יראי שמיים מכינים רק לחם פרווה!
אוקיי22.03.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22