כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לנאן - פיתה הודית גדולה שאופים במחבת

נאן הוא לחם שנפוץ בהודו ובסביבתה, אשר צורתו עגולה ושטוחה. נהוג להגישו במסעדות הודיות בכל רחבי העולם והוא עשוי מקמח חיטה, לרוב קמח לבן, יוגורט ושמרים (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בניסן | 29.03.20
חיסול חמץ: מתכון לנאן - פיתה הודית גדולה שאופים במחבת
חיסול חמץ: מתכון לנאן - פיתה הודית גדולה שאופים במחבת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח + מעט (מלא / לבן / כוסמין / ללא גלוטן)
  • 2 כפיות סירופ מייפל
  • 1 כפית שמרי בזק
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 4 כפות יוגורט לא ממותק, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות שמן זית
  • שמן לטיגון
  • שמן זית / חמאה מומסת - להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מניחים את הקמח, המייפל, השמרים והמלח ומערבבים יחד.

2. בקערה בינונית משלבים את המים החמים עם היוגורט והשמן.

3. שופכים את הרכיבים הרטובים לחומרים היבשים. מערבבים יחד היטב. הבצק יהיה מחוספס למראה ודביק למגע.

4. לשים על ידי משיכת הבצק וקיפולו כ-5 פעמים ויוצרים כדור. מניחים בקערה.

5. מכסים היטב בניילון נצמד ומניחים לנוח באזור חמים במשך כ-60-90 דקות. ככל שהאזור יהיה חם יותר, הבצק יתפח מהר יותר. ברגע שהבצק עולה הוא יוכפל בגודלו.

6. ממלאים קערה קטנה בקמח ומפזרים קלות על משטח העבודה. מניחים את הבצק על המשטח ומפזרים מעליו קמח. הבצק יהיה דביק.

7. מפדרים את הידיים בקמח ומעצבים את הבצק למלבן, הוא לא חייב להיות בצורה מושלמת.

8. חותכים את הבצק ל-6 חלקים והופכים אותם לאחידים ככל האפשר (שוב, הם לא צריכים להיות מושלמים).

9. מגלגלים כל חלק לכדור. בעזרת מערוך מקומח קלות, מרדדים את הבצק לצורת אליפסה ומשטחים לעובי של כסנטימטר אחד. מוסיפים קמח נוסף לפי הצורך למשטח העבודה ולאצבעות.

10. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מניחים את הבצק על המחבת ואופים. כאשר בועות מתחילות להופיע, הופכים את הנאן ומטגנים בצד השני עד לקבלת גוון שחום-זהוב.

11. מברישים שמן זית או חמאה מעל ומגישים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה ברכתו? מזונות או המוציא?
חנה30.03.20
בסד נראה לענ"ד שלאשכנזים ברכתו המוציא. דומה מאד לטיגון של מלאווח, אך לפי הכמויות הוא בגדר של לחם; מה גם שלא מטגנים אותו בשמן עמוק מאד אלא כמו של חביתה מביקורים בעבר בהודו זכור לי שהמאכל הזה נאכל כלחם ממש וקובעים עליו סעודה. לספרדים, צריך לטעום קודם... אבל לזכרוני יש לו טעם מובחן ומורגש של היוגורט וה
סתם אחד31.03.20
1
טעים במיוחד שווה לנסות להכין
חיה29.03.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22