כיכר השבת

homemade

מתכון ללחם זיתים שנאפה בסיר - מדריך וידאו

לחם סופר קראנצ'י מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים שנאפה בתוך סיר עגול. הפעם הוספנו לו זיתים, אבל תוכלו לבחור בכל תוספת אחרת. מורן פינטו עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

3
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד באייר | 18.05.20
לחם זיתים שנאפה בסיר
לחם זיתים שנאפה בסיר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות קמח, לאחר ניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 3/4 כוס זיתים פרוסים ירוקים או שחורים / עשבי תיבול קצוצים / אוכמניות / כל תוספת אהובה אחרת

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

לחם זיתים עם מרקם חלומי (מורן פינטו)

1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והמים ובמיקסר עם וו לישה שמתאים להכנת לחם, מעבדים את הכל לבצק אחיד ודביק.

2. מקמחים היטב משטח עבודה נקי, מעבירים אליו את הבצק ומקמחים אותו בנדיבות, כדי שיהיה קל לעבוד איתו.

3. משטחים קלות את הבצק, שופכים מעל את הזיתים ולשים הכל יחד ביד כדי להטמיע את הזיתים בבצק. ממשיכים לעבד את הבצק (ולהוסיף קמח אם הוא דביק מדי), עד שמתקבל כדור אחיד.

4. מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים ומעבירים אותו לקערה נקייה ומקומחת היטב. מכסים את הקערה בשקית, אוטמים ומתפיחים במשך שעה.

5. במקביל, מחממים את התנור ל-200 מעלות ומניחים בתוכו את הסיר בו ייאפה הבצק - הסיר צריך להיות עמוק מספיק, מצויד במכסה וכזה שאפשר להכניס לתנור בשלמותו ושום חלק בו לא יימס. הסיר צריך להיות לוהט לפני שמעבירים אליו את הבצק, כך שיש לחממו היטב בתנור לפני (ללא המכסה).

6. מניחים את נייר האפייה על הסיר הלוהט "ושופכים" למרכזו את הבצק בזהירות, כך שכעת הנייר מרפד את דפנות הסיר.

7. סוגרים את מכסה הסיר, ואופים במשך 40 דקות. מצננים על רשת תנור ורק אז פורסים ומגישים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אפשר קמח מלא / כוסמין?
אבי19.05.20
1
נראה נהדר, אנסה עם בצל מטוגן. המתכונים שלך נהדרים, כל מה שעשיתי יצא מוצלח
RONITA19.01.21
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22