כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון למאפה לחמניות בשר אלגנטי שאי אפשר להפסיק לתלוש

נותר לי בשר טחון לאחר הכנת פלפלים ממולאים והחלטתי להכין מאפה שמורכב מלחמניות עגולות וצמודות ולכל אחת מהן לתחוב קציצת בשר. הקציצות קטנטנות וננעצות יפה בלחמניות והבצק תופח ועוטף בצדדים היטב את המילוי. מנה מרשימה שמתאימה מאד לליל שבת. רק אל תשכחו לזלף טחינה מעל טרם ההגשה (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת | כ"ג באדר א' | 24.02.22
לא תפסיקו לתלוש: מאפה לחמניות בשר אלגנטי
לא תפסיקו לתלוש: מאפה לחמניות בשר אלגנטי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 2.5 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס קמח מלא, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים / 15 גרם שמרים טריים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • ½1 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לקציצות:

  • 250 גרם בשר טחון (בקר או תערובת של עוף והודו)
  • 1 בצל
  • מלח ופלפל
  • בהרט
  • פפריקה
  • כמון
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפות רוטב עגבניות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה וכוסברה

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • טחינה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מרפדים בנייר אפייה רינג / תבנית עגולה עם קוטר של 28 ס"מ.

2. לשים את כל מרכיבי הבצק, פרט למלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לאחר 5 דקות מוסיפים את המלח. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים עד לקבלת נפח כפול, כשעה-שעה וחצי.

3. בינתיים, מכניסים את מרכיבי הקציצות למעבד מזון וטוחנים עד שכל החומרים מתאחדים. יוצרים 20 קציצות ומעבירים למקרר.

4. תולשים מהבצק 20 חתיכות ומכדררים. מניחים בתבנית ומתפיחים עד לקבלת נפח כפול, לפחות שעה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרטיבים את האצבעות בשמן זית ויוצרים שקע בכל כדור. מוציאים את הקציצות ומניחים בשקעים, מהדקים ומשטחים. מורחים את הביצה על הבצק ואז מעבירים מריחת שמן על כל קציצה. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.

5. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

קצת נתונים

כמה מנהגי ישראל עוברים את המהירות המותרת?

כיכר בשיתוף הרלבד | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22