כיכר השבת

המאפייה

מתכון ללחם זיתים מדהים - פריך מבחוץ וענן מבפנים

להכין לחם בבית זו חוויה שכל אחד צריך לעבור לפחות פעם אחת - והלחם הזה הוא התחלה מושלמת: מתכון ללחם זיתים מדהים בסגנון יווני עם קראסט פריך מבחוץ וחלק פנימי רך כמו ענן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' באדר ב' | 13.03.22
לחם זיתים
לחם זיתים (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 125 גרם קמח לבן מנופה
  • 375 גרם קמח מלא מנופה
  • 2/3 כפית שמרים יבשים אינסטנט
  • קורט מלח
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס זיתים, רצוי טאסוס או קלמטה, מגולענים (אם הם גדולים, חותכים אותם לחצי / לרבעים)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים עם המלח, השמרים, הסוכר והאורגנו.

2. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים עד לקבלת בלילת בצק.

3. מוסיפים את הזיתים ומערבבים עד שהם מתאחדים עם הבצק.

4. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ואז במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר במשך 18 שעות.

5. מכסים במכסה סיר שמתאים גם לאפייה ומכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך 20 דקות.

6. מקמחים בנדיבות נייר אפייה ומניחים עליו את הבצק. מקפלים את שולי הבצק למרכז והופכים את הבצק, כך שתתקבל צורה עגולה. בעדינות, מסובבים את הבצק ומעצבים אותו לכדור.

7. אוחזים בשולי נייר האפייה ומניחים את כדור הבצק בסיר, כשנייר האפייה מרפד את הסיר.

8. סוגרים את מכסה הסיר ואופים במשך 25 דקות. מסירים את המכסה ואופים במשך 30-35 דקות נוספות.

מצננים את הלחם על רשת ומגישים אותו חמים או בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22