כיכר השבת

המאפייה

מתכון ללחמניות נתלשות מתקתקות ורכות כמו ענן

הלחמניות מכילות רכיב מפתיע שמוסיף להן המון לחות וטעם מיוחד: פירה דלעת. וזה ממש לא מסובך לשלב אותו בבצק. מתכון ללחמניות נתלשות מתקתקות ורכות כמו ענן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ב' בניסן | 03.04.22
לחמניות נתלשות
לחמניות נתלשות (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמרים יבשים אינסטנט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים - 40 מעלות
  • 3 כפות + 1 כפית סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1/2 1 כפיות דבש
  • 6 כוסות (840 גרם) קמח מנופה
  • 2 כפיות מלח

להברשה וציפוי:

  • 1 ביצה טרופה עם 1 כפית מים
  • קורט מלח
  • גרעיני דלעת או שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה:

חשוב: כל הרכיבים במתכון חייבים להיות בטמפרטורת החדר (חוץ מהמים החמים).

1. מפזרים את קוביות הדלעת בתבנית ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד לריכוך. מוציאים לקערה, מועכים לפירה ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים את השמרים, המים וכפית סוכר. ממתינים 5 דקות עד שהשמרים יעלו קצף.

3. מוסיפים לקערה את יתרת הסוכר, הביצים, פירה הדלעת, השמן והדבש ומערבבים היטב לאיחוד.

4. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך 5 דקות, עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הקערה.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך 60-70 דקות.

6. על משטח מקומח, מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ואז מחלקים כל חלק ל-13 חתיכות שוות, כך שיתקבלו 26 חתיכות בצק בגודל ובמשקל זהה.

7. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור, משמנים 2 תבניות עגולות ומסדרים בכל אחת 13 כדורי בצק כשהם קרובים אחד לשני אך לא צמודים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים במשך 30-40 דקות.

8. טורפים את הביצה עם כפית מים וקורט מלח, מברישים בנדיבות את כדורי הבצק, מפזרים גרעיני דלעת או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22