כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון ללחם ביתי רך מבפנים ופריך מבחוץ

על זה אין ויכוחים: לחם תוצרת בית זה הדבר הכי טעים שיש. בטח אם הגשתם לידו מרק חם וסמיך שאפשר לטבול בו את הלחם שבדיוק יצא מהתנור. אז בואו להגשים חלום ולהכין לחם ביתי נפלא (מתכונים אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"א בחשוון | 05.11.22
לחם ביתי
לחם ביתי (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)
  • 6 גרם שמרים טריים או 3 גרם שמרים יבשים
  • 25 גרם סוכר
  • 20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם קישואים
  • 8 גרם מלח
  • 20 גרם מים

אופן ההכנה:

1. מגררים את הקישואים על הצד הדק ביותר של הפומפיה לתוך קערה גדולה, מוסיפים את המלח וממתינים 10-15 דקות עד שהקישואים מגירים מיצים.

2. מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים לקישואים ולשים ביד לבצק - זה בסדר אם הבצק לא חלק ומאוחד. ממתינים 20 דקות ואז לשים שוב את הבצק במשך 2-3 דקות ואם הבצק יבש מאוד - מוסיפים 20 גרם מים.

3. מוסיפים גם את החמאה ומעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך 10 דקות.

4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעה, מעבדים את הבצק במשך 1-2 דקות, ומכסים שוב בניילון נצמד ומניחים בצד ל-1-2 שעות נוספות.

5. על שולחן עבודה מקומח, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים כל חלק לכיכר לחם. מניחים את כיכרות הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים בצד למשך 45-60 דקות.

6. בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים אלכסוניים על כיכרות הבצק. ממלאים מים בבקבוק שפריצר ומשפריצים מלמעלה (לא חובה).

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
רק שאסור לעשות לחם חלבי בצורת לחם......
דנה אוחיון06.11.22
1
מה הסיפור שכל המתכונים שלך עם חמאה? אין עוד מוצרים בסופר? ומה עם אנשים שאוהבים בשרי? לא מגיע לנו להתפנק על לחם/ עוגה/ עוגיות וכו’...?!
אוהד של בשרי17.01.23
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22