כיכר השבת

מהיר במיוחד

מתכון לנאן - לחם שטוח עם תפוחי אדמה וגבינה

היום נכין לחם שטוח עם תוספות כיפיות של תפוחי אדמה וגבינה נמסה שהופכות את הלחם לכוכב של הארוחה. הלחם דורש התפחה של חצי שעה בלבד ומכינים אותו על מחבת (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"א בכסלו | 05.12.22
נאן - לחם שטוח עם תפוחי אדמה וגבינה
נאן - לחם שטוח עם תפוחי אדמה וגבינה (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 330-350 גרם קמח מנופה
  • 200 גרם מים
  • 3 גרם מלח
  • 15 גרם שמן צמחי
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים או 2 כוסות פירה מוכן
  • גבינה צהובה איכותית מגורדת
  • תערובת עשבי תיבול מיובשים
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • חמאה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. אם יש לכם פירה מוכן - משתמשים בו. אם לא - מכינים פירה: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עמוק מלא במים. כשתפוחי האדמה רכים, מסננים את המים, מוסיפים 15 גרם חמאה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מועכים לפירה ומניחים בצד לצינון מלא.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, המלח, המים והשמן ולשים יחד לבצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה במשך 30 דקות.

3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים שכבה נדיבה של פירה על כל עיגול בצק ומפזרים גבינה מגורדת מעל.

4. אוחזים בשולי הבצק, סוגרים אותם למרכז כך שיתקבל מעין "שק" ואז מרדדים שוב לעיגול.

5. בכלי קטן, מערבבים שמן זית, עשבי תיבול ושום כתוש. מחממים מחבת יבשה עם ציפוי נון-סטיק על אש בינונית, מניחים את עיגול הבצק ומברישים את החלק העליון בתערובת השמן ועשבי התיבול. כשהחלק התחתון של הלחם מקבל גוון שחום יפה, הופכים אותו ומברישים את החלק השני בתערובת השמן ועשבי התיבול.

חוזרים על הפעולה עם שאר הלחמים ומגישים אותם חמים.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
בלי שמרים?
ירושלים05.12.22
2
למה צריך להתפיח אם אין במתכון שמרים?
יעלי05.12.22
1
נשמע מעניין... יש אפשרות לכתוב במקום גרמים של קמח, כמה כוסות וכו'?
אני05.12.22
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22