כיכר השבת

קל להכנה

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כולנו יודעים שאין כמו מאפה ביתי שממלא את הבית בניחוחות משכרים, אך למי יש זמן לגלגל לחמניות או לשטוח פיתות?! בינינו- לאף אחד. אז המתכון הזה הוא פתרון מושלם לעסוקות שבינינו. שוטחים את הבצק צ'יק צ'ק בתבניות ויוצא לחמים אווריריים וריחניים. נשאר לכם רק לפרוס ולאכול- בתאבון (אוכל ומתכונים). 

2
כיכר השבת | ט' בטבת | 21.12.23
לחם בצל אוורירי
לחם בצל אוורירי (צילום: באדיבות המצלם)

מנות/יחידות4
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיקל
פרווה

מצרכים לבצק

  • מלח 1.5 כף
  • קמח 1 ק"ג
  • שמרים יבשים 1.5 כף
  • סוכר 4 כף
  • שמן 4 כף
  • מים חמימים 4 כוס
  • תבנית אינגלייש קייק 4 יחידות

מצרכים לציפוי

  • בצל מגורד/ חתוך לקוביות 1 יחידות
  • פפריקה מתוקה 1 כפית
  • שמן 5 כף

אופן ההכנה:

הניחו בתחתית קערת המיקסר מלח, הניחו קמח, חפרו גומה, טמנו את השמרים בתוך הגומה וכסו. שמרו שהשמרים לא יגעו במלח. הוסיפו את שאר החומרים.

ערבבו את הבצק במיקסר עם וו המיועד לכך, עד לקבלת עיסה אחידה (העיסה יוצאת מעט נוזלית).

שפכו את עיסת הבצק לארבע תבניות אינגלייש קייק. ישרו את הבצק בעזרת אצבעות רטובות.

כסו את התבניות בניילון נצמד.

התפיחו כ-40 דקות עד שעה.

בינתיים הכינו את הציפוי: קצצו בצל/ או חתכו לקוביות קטנות, ערבבו עם שמן ופפריקה.

לאחר ההטפחה, מרחו את שכבת הבצל על הבצק בתבניות.

אפו על חום של 180 מעלות כמחצית השעה.

פרסו ואכלו.

המלצות הגשה: ניתן להעביר את הלחם בשלמותו מהתבנית למגש יפה, ניתן לגרד מעל גבינה מלוחה, טעים במיוחד עם גבינת מתובלות וירקות/ או עם חמאה ודגים מעושנים.

הערה: הלחם טוב בהקפאה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אין הגהה? גבינות מתובלות מהמילה תבלין ולא מתובלות מהמילה לטבול. אא"כ מטבלי גבינה בצק מניחים להתפחה. לא להטפחה. תפיחה היא הגדלת הנפח. טפיחה היא מכה קלה כמו טפיחה על שכם.
המורה24.12.23
1
התפיחו, לא הטפיחו...
הראל26.12.23
לחמים ומאפים

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22