כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לעוגת גבינה גבוהה ונימוחה שאופים בסיר של ג'חנון

אוראל בראל מגייס כלי מפתיע לקבלת עוגת גבינה נימוחה, אוורירית וגבוהה במיוחד: הסיר של ה...ג'חנון - וזה גאוני. מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת גבינה גבוהה ויפה, מקושטת בקרם וניל וריבת חלב. נמנעים מקמח? אפשר לוותר על הבסיס (מתכונים, אוכל)

30
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' באדר א' | 07.02.22
עוגת גבינה אפויה בסיר של ג'חנון
עוגת גבינה אפויה בסיר של ג'חנון (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

ציוד נדרש: סיר ג'חנון / קובנה
    לבסיס:
    • 100 גרם חמאה, מומסת
    • 150 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
    למלית:
    • 750 גרם גבינה לבנה
    • 200 מ"ל שמנת חמוצה
    • 7 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
    • 3 כפות גדושות קורנפלור
    • 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג
    • 1-2 כפות גרידת לימון (לא חובה)
    • 1/4 1 כוסות סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל
    לקישוט:
    • 250 מ"ל שמנת מתוקה
    • 1/2 כוס סוכר
    • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
    • ריבת חלב

    אופן ההכנה:

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום: אוראל בראל)

    מתחילים בהכנת המלית:
    1. השלב הבא לא חובה, אך מומלץ מאוד: לפני שמשתמשים בגבינה הלבנה, מניחים אותה בבד גבינה או מסננת דקה על קערה ומסננים במשך 30 דקות.

    2. בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצפת יציבה.

    3. בקערה נפרדת, מניחים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, החלמונים, הקורנפלור, אינסטנט פודינג, גרידת הלימון, סוכר וניל ו-1/4 כוס סוכר ומערבבים במרץ לתערובת אחידה.

    4. עושים השוואת מרקמים: מוסיפים לתערובת הגבינה כף אחת מהקצפת ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מהקצפת לתערובת הגבינה ומקפלים בעדינות עד להיטמעות מלאה. מוסיפים את המחצית הנותרת של הקצפת ומקפלים גם אותה לאיחוד מלא.

    מכינים את הסיר לעוגה (מומלץ לצפות בסרטון שמצורף למתכון):
    5. משמנים את התחתית והדפנות של סיר ג'חנון בחמאה רכה ומרפדים את תחתית הסיר והדפנות בנייר אפייה. חותכים רצועה ארוכה ורחבה של נייר כסף, כזו שתספיק לעטוף את הסיר מבחוץ, מניחים עליו נייר מגבת, יוצקים עליו מעט מים, מקפלים את נייר הכסף לחצי ועוטפים את הסיר מבחוץ - השלב הזה יבטיח לעוגה מראה לבן ויפה.

    הרכבת העוגה:
    6. מניחים את הביסקוויטים המרוסקים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לסיר ומהדקים היטב לתחתית, לקבלת בסיס יציב.

    אם אתם נמנעים מקמח / רגישים לגלוטן, אפשר לוותר על הבסיס ולעבור לשלב הבא:

    7. יוצקים את המלית על הבסיס, משטחים את החלק העליון ו"דופקים" את הסיר כנגד השיש, כדי שלא יווצרו כיסי אוויר במלית.

    8. מניחים את הסיר בתבנית גדולה מלאה במים ואופים ללא כיסוי בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים עוד שעה. לאחר האפייה, מכבים את התנור ולא פותחים אותו. נותנים לעוגה להצטנן בפנים לחלוטין ורק אז מוציאים אותה לשיש, ממתינים שעתיים, מכסים את העוגה, מעבירים לצינון במקרר למשך שעתיים נוספות ורק אז מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית.

    קישוט העוגה:
    9. מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם. מעבירים לשק זילוף ומקשטים את העוגה. בעזרת צנטר קטן יותר, מזלפים תלוליות ריבת חלב קטנות בין תלוליות הקרם. שומרים את העוגה בקירור.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)
    (צילום: אוראל בראל)
    תוכן שאסור לפספס
    30 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    17
    דחוףףףףף אני רוצה להכין לשבועות באיזה תבנית אפשר ? אין לי סיר ....תודה על כל המתכונים המושלמיםםםםם🥞🌭🍖🍖🌮
    קארין01.06.22
    16
    או ווה איזה מתכון.תודה
    נראה מעולה08.02.22
    תודה לך
    אוראל בראל08.02.22
    15
    אפשר שנהיה שכנים? אליפות של עוגה . בחלומות יצא לי ככה
    בדיוק כאלה שכנים אנחנו צריכים07.02.22

    הצגת כל התגובות

    14
    מתכון מצוין רק חבל שלא מדוייק. יש לציין את הגודל/קוטר של סיר הג'חנון!
    חן15.02.22
    אני השתמשתי בקוטר 26 זה יתאים גם לגודל 24 וזה יצא יותר גבוהה גם ( הגובה של העוגה חוזר להיות בגובה הבלילה הראשונית שלפני האפייה )
    אוראל בראל16.02.22
    13
    המתכון מוכר אבל הרעיון נחמד ונראה טוב! בסרטון התבלבלתם בין החלמונים לחלבונים, כתבתם הפוך..
    ללא שם08.02.22
    תודה רבה🙏🏻 נתקן
    אוראל בראל08.02.22
    12
    השם שלך כמו של ילדיי..בראל ואוראל אז לפני העוגה התלהבתי מהשם שלך...עלה והצלח
    איטל08.02.22
    תודה רבה
    אוראל בראל08.02.22
    11
    וואו!! פשוט אליפות!
    אני07.02.22
    10
    לא חדש....טריק ידוע מימים ימימה
    לימור08.02.22
    אני לא הכרתי
    לי זה חידוש09.02.22
    נכון מאוד.. אבל לא כולם מכירים
    אוראל בראל08.02.22
    9
    איזה מתכון נדיר נראה ממש טוב אני יכין לשבת ונעדכן איך יצא
    םם10.02.22
    אשמח לשמוע איך יצא תודה רבה
    אוראל הראל14.02.22
    כל הכבוד שאתה קורא ומגיב לתמונות, בד"כ לא עושים את זה וזה מצוין שאתה כן!
    מישהו14.02.22
    כן אני משתדל לקרוא ולהגיב גם כדי לענות לשאלות וגם כדי לשמוע את דעתכם אם אהבתם זה מאוד חשוב לי ולשפר כשצריך
    אוראל בראל 16.02.22
    8
    אתה הראשון שמראה איך מחלצים את העוגה מהתבנית!! שאפו! כול הכבוד שאתה מקפיד לצלם סרטונים. יש הרבה שמעלים מתכון ותמונה מאיזשהו אתר... תודה!
    אני07.02.22
    בשמחה משתדל לעשות את הטוב ביותר בשבילכם
    אוראל בראל08.02.22
    7
    יצליח ללא שכבה תחתית? אין לח ביסקויטים...
    ללא שם03.03.22
    6
    בדיוק שכנים כאלה צריך. עם כאלה עוגות כי לי לא יצא כך בחלומות
    אפשר שנהיה שכנים08.02.22
    תנסי עם המתכון הזה אני בטוח שיצא מוצלח
    אוראל בראל08.02.22
    5
    באמת תותח!!!
    שרי07.02.22
    תודה
    אוראל בראל08.02.22
    4
    אפשר להשתמש סתם בתבנית עגולה?
    מירי17.02.22
    3
    פצצה
    ללא שם08.02.22
    2
    הכנתי את העוגה. יש כמה מידות לסיר כובנה, הכנתי אותה בסיר הקטן שלי, והעוגה גלשה, וכמובן לא הצליחה. הבצק יצא מאוד טעים ואכיל, אבל לא נראה כמו עוגה. חבל שלא רושמים מידה של סיר. אנסה בסיר הכובנה הגדול יותר. ד"א הסיר יושב בתוך תבנית עם מים בתנור? בתקווה שהבנתי נכון.
    אורלי13.02.22
    1
    אלוף הארץ בכל העולם
    ואוו07.02.22
    תודה רבה
    אוראל בראל08.02.22
    אולי גם יעניין אותך
    מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

    עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

    ורד כהן | 11.01.24

    אשת חיל

    רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

    טובה אור | 27.12.23

    קלת הכנה

    מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

    אוראל בראל | 08.11.23

    תתפנקו

    עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

    אוראל בראל | 24.08.23

    טעים ויפה!

    עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

    אוראל בראל | 20.07.23
    ש

    תורה וגדולה

    גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

    כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

    יפה וטעימה!

    עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

    אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

    ליד הקפה

    קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

    כיכר אוכל | 23.03.23

    לכבוד שבת

    מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

    כיכר אוכל | 16.03.23

    ליד הקפה

    כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

    כיכר אוכל | 15.03.23
    ש

    לסיים מסכת אחרי מסכת

    2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

    כיכר בשיתוף יומי | מקודם

    ליד הקפה

    כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

    כיכר אוכל | 14.03.23

    ליד הקפה

    מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

    כיכר אוכל | 12.03.23

    ליד הקפה

    עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

    כיכר אוכל | 09.03.23

    לכבוד שבת

    כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

    כיכר אוכל | 09.03.23
    ש

    במיוחד לחג הפסח

    מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

    כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

    ליד הקפה

    יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

    כיכר אוכל | 22.02.23

    באנו לשדרג

    אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

    כיכר אוכל | 14.02.23

    ליד הקפה

    הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

    כיכר אוכל | 09.02.23