כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקציצות הודו עם עשבי תיבול ברוטב ברביקיו וחמוציות

הנה מתכון למנה עיקרית לארוחת צהריים שוברת שגרה: קציצות הודו אפויות שמתקתקים בעשר דקות עם רוטב-חמוץ מתוק שמכיל מרכיב מפתיע - חמוציות. רק תכינו פירה ואתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בכסלו | 02.12.19
קציצות הודו עם עשבי תיבול ברוטב ברביקיו וחמוציות
קציצות הודו עם עשבי תיבול ברוטב ברביקיו וחמוציות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות הבשר:

  • 450 גרם הודו, טחון
  • 1/3 כוס שיבולת שועל
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות מרווה, טחונה
  • 1 כף רוזמרין, טחון
  • 1 כף טימין, טחון
  • 1 כף עירית, קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב ברביקיו וחמוציות:

  • 300 גרם חמוציות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 3/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים יחד עד לאיחוד פשוט. מתבלים במלח ופלפל.

2. נוטלים שתי כפות מהתערובת ויוצרים קציצה. מניחים על תבנית משומנת קלות וחוזרים על הפעולה עד לשימוש בכל תערובת ההודו.

3. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהקציצות משחימות קלות ועשויות לגמרי.

4. מכינים את הרוטב: מכניסים את ששת המרכיבים הראשונים לסיר ומערבבים. מביאים את התערובת לרתיחה, על אש בינונית-נמוכה.

5. ברגע שהחמוציות מתחילות להתמזג, לאחר בערך 10 דקות, מערבבים פנימה את שאר החומרים.

6. מבשלים במשך 30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מגישים עם הקציצות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות עיקריות

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

ארוחה מושלמת

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

עונג שבת

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23

תבשיל בשרי

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23