כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב פסטו עסיסי - המנה האולטימטיבית לקיץ

רוטב פסטו ירוק, קרמי ועסיסי שמתקתקים ב-10 דקות ועוטפים איתו פסטה, רצוי פנה או ספגטי, וסוגרים בקלות ובמהירות את פינת הארוחה המבושלת של היום שמצליחה להיות משביעה ומרעננת בו זמנית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באב | 04.08.19
פסטה ברוטב פסטו עסיסי
פסטה ברוטב פסטו עסיסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לפסטו:

  • 1/4 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים (ולא כאלה שכבר שכבו שבוע במקרר)
  • 1/2 כוס פרמזן (40 גרם) מגורדת קנויה בחנות קאו 3/4 כוס פרמזן מגורדת טרייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 שן שום
  • 6 כפות שמן זית איכותי

לפסטה:

  • 300 - 350 גרם פסטה, רצוי מסוג פנה או ספגטי
  • 2 כפיות מלח
  • 3/4 כוס ממי בישול הפסטה

אופן ההכנה:

הכנת רוטב הפסטו:
1. מניחים בבלנדר או במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטו, מלבד שמן הזית, וטוחנים עד שהם קצוצים דק. יוצקים בהדרגה את השמן פנימה, כשהבלנדר עוד פועל, עד לקבלת מרקם חלק עם חספוס קל. ניתן להוסיף מעט שמן או מים אם התערובת יבשה מדי.

אם משתמשים במוט בלנדר, מניחים את כל המרכיבים בקערה, כולל שמן הזית, וטוחנים.

אחסון הפסטו: ניתן להשתמש בו מיד או לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד 3 חודשים. כיוון שהבזיליקום משחיר במגע עם האוויר, אם הכלי אינו אטום בוואקום, יוצקים על הפסטו שכבה דקה של שמן זית.

הכנת הפסטה:
2. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים עם 2 כפיות מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה יבשה. מוסיפים את הפסטו ו-1/4 כוס ממי בישול הפסטה, או יותר, מערבבים היטב עד שהפסטה עטופה ברוטב עסיסי אך לא דביק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם, עם פרמזן מגוררת מעל.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21