כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן

לפעמים זה כל מה שצריך כדי לסגור את פינת הארוחה החמה היומית: קערה גדולה של פסטה שאין דרך להכין אותה לא נכון: מתכון לפסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן שבאה בול כשאין לכם כוח להכין כלום (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
פסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן
פסטה מהירה ברוטב חמאה ופרמזן (צילום: Bruna Branco)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם ספגטי
  • 120 גרם חמאה ללא מלח
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת + תוספת להגשה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים מומלחים בסיר גדול (2 כפות מלח גס על כל 7 ליטר מים). מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה.

2. שומרים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ואז מסננים אותה, אך נזהרים לא לייבש אותה יותר מדי.

3. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה על אש בינונית במשך 3-4 דקות, מדי פעם מערבבים, עד שהחמאה לא תוססת יותר ובעלת גוון זהוב ועולה ריח אגוזי וקלוי, אך יש להיזהר שהיא לא תישרף. מסירים מיד מהאש.

4. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים ובהדרגה, מוסיפים גם את מי בישול הפסטה, 1 כף בכל פעם, עד שהרוטב מצפה את כל הפסטה (סביר להניח שלא תצטרכו את כל 1/2 הכוס).
מחלקים לצלחות אישיות, מתבלים בפלפל שחור ותוספת של פרמזן ומגישים מיד.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מאןד טעים מומלץ
מאיה13.11.22
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21