כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת

מורן פינטו מחליפה את הפסטה בפחמימה בריאה יותר ויוצרת מאפה מרשים וטעים שלגיטימי לגמרי להגיש אותו בארוחת ערב משפחתית רגילה: מתכון ללזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ט בניסן | 25.04.17
לזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת
לזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק לעובי 0.5 ס"מ
  • 3 חבילות עלי תרד או עלי בייבי תרד, קצוצים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס חלב
  • פרמזן מפוררת (אופציונלי)

אופן הכנת לזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. בסיר, ממיסים את החמאה ומטגנים בה את השום במשך דקה אחת בלבד. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים יחד במשך 6-7 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך.

3. מרפדים תבנית פיירקס בחצי מכמות עלי התרד הקצוצים, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסדרים מעל מחצית מכמות תפוחי האדמה.

4. יוצקים מחצית מכמות רוטב השמנת על תפוחי האדמה, מסדרים מעל את המחצית השנייה של עלי התרד ולבסוף שכבה של תפוחי האדמה הנותרים.

5. יוצקים על הכל את המחצית השנייה של רוטב השמנת, מפזרים מעל בנדיבות פרמזן מפוררת ואופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. מגישים חם עם פרמזן מפוררת מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22

מה אוכלים היום?

זה לחם? זה פשטידה? זה פיצה? זה הכל יחד!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מה אוכלים היום?

"פרסופיטה" - פאי בצל וכרישה יווני עם עלי פילו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.11.22

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

כיכר אוכל | 24.10.22

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

חיה דר | 29.08.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: גראטן תפוחי אדמה נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.22

מה אוכלים היום?

הו, הפריכות: גאלט במילוי פטריות וגבינות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

מארחים בחנוכה

מנה אלגנטית ויפה לכל סועד: קיש פטריות אישי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

מיוחד

לארוחה חורפית חמה ומנחמת: קיש בצל וגבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

קיש עגבניות וגבינות מהיר וסלט יווני בצד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.09.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? פשטידת אורז מפנקת לכל המשפחה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

מה אוכלים היום?

גאלט עגבניות: המאפה שלכם לקיץ הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.06.21

מה אוכלים היום?

ארוחת קיץ מושלמת: קיש עגבניות שרי ומוצרלה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.06.21
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

יקפיץ לכם את ארוחת הערב: קוגל אטריות וגבינות מלוחות

כיכר אוכל | 04.04.21

מה אוכלים היום?

מצאנו דרך מדהימה ומפתיעה להכין פתיתים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.01.21

מה אוכלים היום?

פשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 22.12.20

מה אוכלים היום?

פשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.20
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

כן כן כן: פשטידת תפוחי אדמה והמון גבינה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.11.20

ניצול שאריות

מה עושים עם לחם ישן? פשטידת-שקשוקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.11.20

פשטידת תפוחי אדמה וטונות של גבינה נוטפת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.08.20