רך ונמס

תפוחי אדמה מוקרמים שיגנבו את ההצגה בשבועות

אם יש מנה אחת ששולחן שבועות אינו שלם בלעדיה – זו היא. תפוחי אדמה רכים, עטופים ברוטב שמנתי מהחלומות, עם בצל, פטריות וגבינה צהובה נמסה שמעוררת תאבון | תבשיל פשוט להכנה, אבל כזה שמבטיח מחמאות – והרבה (אוכל ומתכונים)

מנה חלבית מושלמת: תפוחי אדמה מוקרמים וקרמיים (צילום: שאטרסטוק)
סועדים5
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיקל
חלבי

מצרכים

  • תפוח אדמה בינוני 10 יחידות
  • חמאה 2 כף
  • חלב 1 כוס
  • מיכל שמנת מתוקה לבישול (225 גרם) 1 יחידות
  • מלח 1 כפית
  • אבקת מרק פטריות 1 כף
  • קורט פלפל שחור 1 יחידות
  • בצל בינוני 1 יחידות
  • קפ' פטריות חתוכות משימורים 1 יחידות
  • גבינה צהובה 100 גרם

אופן ההכנה

קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לפרוסות עגולות דקות.

בשלו את תפוחי האדמה בסיר עם מים למשך כחצי שעה.

בינתיים הכינו את רוטב הבישמל: הניחו בסיר 2 כפות חמאה. הרתיחו.

חתכו את הבצל לקוביות קטנטנות וטגנו בסיר עם החמאה.

חתכו את הפטריות לחתיכות קטנות יותר והוסיפו לסיר הטיגון.

במקרה הצורך הוסיפו מעט שמן לטיגון.

הוסיפו את שאר המרכיבים לסיר (מלבד הגבינה הצהובה) והרתיחו.

ערבבו את הרוטב עם תפוחי האדמה המבושלים ושטחו מעל תבנית.

פזרו מעל גבינה צהובה.

אפו בתנור למשך כ-20 דקות או עד לריכוך תפוחי האדמה.

בתאבון!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחלבי: