
סועדים5
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיקל
חלבי
מצרכים
- תפוח אדמה בינוני 10 יחידות
- חמאה 2 כף
- חלב 1 כוס
- מיכל שמנת מתוקה לבישול (225 גרם) 1 יחידות
- מלח 1 כפית
- אבקת מרק פטריות 1 כף
- קורט פלפל שחור 1 יחידות
- בצל בינוני 1 יחידות
- קפ' פטריות חתוכות משימורים 1 יחידות
- גבינה צהובה 100 גרם
אופן ההכנה
קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לפרוסות עגולות דקות.
בשלו את תפוחי האדמה בסיר עם מים למשך כחצי שעה.
בינתיים הכינו את רוטב הבישמל: הניחו בסיר 2 כפות חמאה. הרתיחו.
חתכו את הבצל לקוביות קטנטנות וטגנו בסיר עם החמאה.
חתכו את הפטריות לחתיכות קטנות יותר והוסיפו לסיר הטיגון.
במקרה הצורך הוסיפו מעט שמן לטיגון.
הוסיפו את שאר המרכיבים לסיר (מלבד הגבינה הצהובה) והרתיחו.
ערבבו את הרוטב עם תפוחי האדמה המבושלים ושטחו מעל תבנית.
פזרו מעל גבינה צהובה.
אפו בתנור למשך כ-20 דקות או עד לריכוך תפוחי האדמה.
בתאבון!
0 תגובות