כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לשעועית לבנה עם רוזמרין ובצל מקורמל

יש דברים שפשוט טובים יותר כשעושים אותם בבית. אז אל תתפתו לנוחותם של מוצרים משומרים. המנה הזו מוכיחה שעדיף לצעוד בדרך הארוכה. את המוצר המוגמר ניתן לשים במרק, לפזר על סלט או להגיש לצד עוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בתמוז | 31.07.19
שעועית לבנה עם רוזמרין ובצל מקורמל
שעועית לבנה עם רוזמרין ובצל מקורמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם שעועית לבנה
  • 1 בצל מתוק קטן, קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 שיני שום מרוסקות וקלופות
  • 3 ענפי רוזמרין טריים
  • 1 ענף מרווה טרי
  • כמה עלי דפנה
  • ¾ כפית אבקת שום
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 2 בצלים קטנים פרוסים דק

אופן ההכנה:

1. מניחים את פולי השעועית בקערה גדולה ומכסים אותם לחלוטין במים צוננים. משרים במשך הלילה (לפחות 8 שעות). מסננים את השעועית במסננת.

2. מעבירים את השעועית לסיר בינוני ומכסים בס"מ אחד של מים. מוסיפים את רבעי הבצל, השום, הרוזמרין, המרווה ועלי הדפנה. מערבבים בעדינות עד לשילובם יחדיו.

3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, עד שהפולים מתחילים להתרכך, במשך 30-40 דקות. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שהשעועית רכה לחלוטין והנזיד טעים, במשך 10-15 דקות נוספות.

4. מקרמלים את הבצלים: בזמן שהשעועית מתבשלת, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מתבלים במלח ומנמיכים את האש. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מזהיב ומתקרמל, במשך 25-30 דקות.

5. להגשה: מסירים את הגבעולים מהשעועית. יוצקים אותה לתוך צלחת הגשה. מניחים מעל את הבצל המקורמל, מתבלים במעט פלפל שחור וטפטוף של שמן זית ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
ראשונות ותוספות

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23