כיכר השבת

לכבוד חנוכה

מתכון ללאטקעס בסגנון מקסיקני - עם פרמזן וסלסת עגבניות

הלביבות האלה הן בעצם קציצות תפוחי אדמה שמועשרות עם מעט ביצה וגבינה מוקצפת - מה שהופך אותן לטעימות להפליא. את המנה הזו ניתן בקלות להגיש כעיקרית כשיוצקים עליה את סלסת העגבניות. סלט צד קטן ואתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 24.12.19
לאטקעס בסגנון מקסיקני - עם פרמזן וסלסת עגבניות
לאטקעס בסגנון מקסיקני - עם פרמזן וסלסת עגבניות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

ללביבות:

  • 1 כפית מלח, בתוספת יותר לפי הצורך
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כפות פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן צמחי
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה

לסלסת העגבניות:

  • 500 גרם עגבניות
  • 1/4 כוס (30 גרם) בצל לבן, קצוץ
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1 כף שמן צמחי
  • 3 ענפי פטרוזיליה טריה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הלביבות: מכניסים את תפוחי האדמה לסיר גדול עם תחתית עבה + מספיק מים לכיסוי של 5 סנטימטרים, יחד עם כמות שמן נדיבה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, במשך 35-40 דקות. מסננים את תפוחי האדמה בעזרת מסננת בכיור ונפטרים מהמים.

2. כאשר תפוחי האדמה קרירים למגע, משתמשים בקצות האצבעות כדי לקלף אותם ומניחים בקערת ערבוב גדולה. מועכים אותם במרסק, מוסיפים את הביצים וכפית המלח וממשיכים לרסק עד לקבלת בצק. מוסיפים את פירורי הלחם והפרמזן וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.

3. מגלגלים את תערובת תפוחי האדמה לכדורים בקוטר 5 סנטימטרים. משטחים כל כדור בכדי ליצור דיסקים בגודל 10 סנטימטרים, בעובי של כסנטימטר וחצי.

4. מחממים שמן במחבת עמוקה. ברגע שהוא חם, מוסיפים את דיסקי תפוח האדמה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כ-5 דקות לכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים על צלחת המרופדת במגבת נייר לספיגת עודפי שומנים.

5. מכינים את סלסת העגבניות: בבלנדר, משלבים את העגבניות, הבצל, השום וכוס אחת (240 מ”ל) של מים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

6. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים בזהירות את תערובת העגבניות. כשהוא מתחיל לרתוח, מוסיפים עוד 1/2 כוס (120 מ"ל) מים ואת הפטרוזיליה. מבשלים כחמש דקות נוספות.

7. להגשה, מסדרים כמה לביבות תפוחי אדמה על כל צלחת ויוצקים מעל מעט מסלסת העגבניות מלמעלה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
טרוף מערכות, אכלו תפ"א מבושלים , קצת מעוכים/חתוכים לרבעים , בלי ביצה ובלי בטיח, מוסיפים קצת גבינת פרמזן, ורוטב סלסה וחוסכים כל הטיגון . צריך לעבור לאכילה כמה שיותר קרובה /ישירה אל המזון כפי שהוא . למה כל העבדות הזו .
סימונה24.12.19
ראשונות ותוספות

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23