כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לארנצ'יני - כדורי ריזוטו ומוצרלה בציפוי פנקו

אם יש מנה שאנו מוכנים לשבור את הדיאטה הקפדנית שלנו בשבילה והיא שווה כל קלוריה שבעולם, זו לבטח תהיה הארנצ'יני - מאכל איטלקי נפוץ המורכב מכדורי אורז ממולאים בגבינה נמתחת ומצופים בפירורי לחם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בניסן | 29.03.20
ארנצ'יני - כדורי ריזוטו ומוצרלה בציפוי פנקו
ארנצ'יני - כדורי ריזוטו ומוצרלה בציפוי פנקו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח לבן, מנופה
  • ½1 כוסות פירורי לחם פנקו
  • ½2 כוסות ריזוטו מבושל, קר לגמרי
  • 10 קוביות גבינת מוצרלה
  • 1/3 כוס אפונה קפואה
  • שמן לטיגון
  • רוטב עגבניות טרי, להגשה

אופן ההכנה:

1. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים את הקמח, פירורי הלחם וחצי כוס מים בשלוש קערות קטנות נפרדות.

3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהריזוטו כדורים עגולים, תוחבים במרכז כל אחד קוביית מוצרלה וכמה אפונים. מניחים את הכדורים על אחת מתבניות המוכנות.

4. עובדים בזה אחר זה, מגלגלים במהירות כל כדור בקמח, טובלים במים ואז מגלגלים בפירורי הלחם, תוך הקפדה על ציפוי מלא של כל כדור. מגלגלים שוב בקמח, מנערים את העודפים ומניחים על תבנית האפייה השנייה. כשכל הכדורים מוכנים, מצננים במשך 30 דקות או במשך לילה שלם.

5. מחממים 2 סנטימטרים של שמן בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה. משתמשים במדחום לטיגון עמוק כדי להביא את השמן ל-190 מעלות ואז מוסיפים את הכדורים, 3 או 4 בכל פעם. מטגנים, הופכים בתדירות גבוהה, עד להזהבה מלאה, במשך כ-4 דקות. מעבירים לרשת התנור המונחת מעל תבנית, כדי לשמור על הכדורים פריכים; שומרים על חום התנור כשמטגנים בקבוצות. מגישים מיד עם רוטב העגבניות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
ראשונות ותוספות

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23