כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם אוהבים

לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי, אך במתכון הזה הוא משתלב נפלא עם תפוחי האדמה שהילדים לא רק יאהבו, אלא גם ייהנו ויבקשו תוספת. מניסיון • הלביבות מתאימות כארוחה או כנשנוש קליל ובריא (מתכונים, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | י' באייר | 29.04.15
לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם יאהבו
לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם יאהבו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 200 גר' סלמון מעושן
  • 5 תפוחי אדמה בקליפה בהירה
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כף מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה:

רגע לפני: לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי, אך במתכון הזה הוא משתלב נפלא עם תפוחי האדמה שהילדים לא רק יאהבו, אלא גם ייהנו ויבקשו תוספת. מניסיון • הלביבות מתאימות כארוחה או כנשנוש קליל ובריא.

• קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם דק באמצעות מעבד מזון או פומפייה לתוך קערה.

• קוצצים דק את הבצל ירוק ומעבירים לקערה.

• חותכים לרצועות קצרות את הסלמון ומוסיפים לקערה.

• מתבלים במלח ופלפל לבן, מוסיפים את הביצים (בסדר הזה) ומערבבים היטב הכל יחד.

• מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

• מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק. כאשר השמן חם, מניחים בתוכו כף מהתערובת שבקערה, ובעזרת הכף מעצבים את הלביבה לעיגול אחיד ויפה.

אופן ההגשה: לביבות הסלמון יכולות להיות נשנוש בריא וקליל בין הארוחות או להגיע כהפתעה נחמדה ולא שגרתית בסנדוויץ' בין שני קלחי חסה ופרוסת עגבנייה.

ההמלצה שלי: הגישו לצד שמנת חמוצה וסלט ירקות עשיר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אין מילים
מורה10.08.14
2
רק ספרדים לא נהגו לאכול דג עם גבינה
אפרת29.04.15
גם אשכנזים לא אוכלים. רק יוצאי גרמניה
ניני29.04.15
1
מעולה
רחל06.05.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22